Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonun Ankara merkezli 16 ilde düzenlendiğini ve toplam 45 adreste eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapıldığını açıkladı. Operasyon kapsamında 47 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, bunlardan 33'ünün gözaltına alındığı bildirildi. On şüphelinin cezaevinde bulunduğu, 4 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor

Bakan Gürlek'in açıklamasına göre soruşturma, şüphelilerin FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamında tasarlayarak kasten öldürme suçuna iştirak ettikleri ve olayın ortaya çıkarılmasını engellemek amacıyla çeşitli suçlar işledikleri değerlendirmesi üzerinden yürütülüyor. Bu ifadeler soruşturma makamlarının mevcut değerlendirmelerini yansıtırken, şüphelilerin hukuki durumlarının yargı süreci içerisinde kesinleşeceği belirtildi.

Soruşturma kapsamında yalnızca helikopter kazasının meydana gelişine ilişkin iddialar değil, kazanın ardından yürütülen süreçteki bazı işlemler de inceleniyor. Arama-kurtarma çalışmalarının yanlış yönlendirilmesi, gerçeğe aykırı bilgi notlarının hazırlanması, tanık ve gizli tanıkların manipüle edilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik eylemler soruşturmanın başlıkları arasında yer alıyor.

İlk dalga operasyon temmuz ayında yapılmıştı

Yazıcıoğlu soruşturmasında ilk operasyon ise Temmuz 2026'da gerçekleştirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapılmış, soruşturmanın FETÖ/PDY bağlantıları da dahil olmak üzere çok yönlü sürdürüldüğü açıklanmıştı. İlk operasyon kapsamında 19 kişi tutuklanmıştı.

İlk operasyon sonrasında Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma dosyasında olayın FETÖ organizasyonu olduğuna işaret eden ciddi deliller bulunduğunu söylemiş ve incelemelerin sürdüğünü belirtmişti.

Şanlıurfa’daki 5,4’lük deprem ne anlatıyor? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı
Şanlıurfa’daki 5,4’lük deprem ne anlatıyor? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı
İçeriği Görüntüle

“Maddi gerçek ortaya çıkarılacak”

Adalet Bakanı Gürlek, ikinci dalga operasyonun ardından yaptığı açıklamada, aradan geçen zamana rağmen soruşturmanın kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Gürlek, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve sorumluluğu bulunan kişilerin hukuk önünde hesap vermesi amacıyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

2009 yılında meydana gelen helikopter kazasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen dosyaya ilişkin soruşturma ve incelemeler devam ederken, ikinci dalga operasyonla birlikte 47 şüpheli hakkında gerçekleştirilen adli işlemler soruşturmanın yeni aşamasını oluşturdu.

Kaynak: Haber Merkezi