Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e mazlumlar resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e mazlumlar resti!
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanlığı, siber alanda işlenen suçlarla mücadeleyi daha hızlı, etkin ve koordineli hale getirmek için yeni bir yapılanmaya gidiyor. Çocukları ve gençleri suça, şiddete ve istismara yönlendiren, vatandaşların özel hayatını, kişilik haklarını ve güvenliğini hedef alan dijital içeriklere karşı adli kapasitenin güçlendirileceğini belirten Adalet Bakanı Akın Gürlek, 175 ağır ceza merkezi Cumhuriyet başsavcılığına gönderilen yazıyla adliyelerde "Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları"nın kurulduğunu duyurdu.

Yeni yapılanma sayesinde dijital mecralardaki suç içerikleri ve suça teşvik eden faaliyetler uzmanlaşmış Cumhuriyet savcılarınca yakından izlenecek, şüphelilerin tespiti ile hukuka aykırı içeriklere müdahale süreçleri çok daha hızlı yürütülecek.

Kamu düzeni ve hukukun üstünlüğü dijital alanda da korunacak

Hayata geçirilen yeni bürolar ile kamuoyunu kasıtlı şekilde yanıltan, toplum huzurunu ve kamu düzenini bozmaya yönelik suç niteliğindeki dezenformasyon faaliyetleriyle mücadelede kurumlar arası koordinasyon güçlendirilecek. Çocukları koruyan, vatandaşların haklarını güvence altına alan ve hukukun üstünlüğünü dijital alanda hakim kılan etkin bir adalet anlayışıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi