Ünlü iş insanı dolandırıcılıktan yargılanacak

Ünlü iş insanı dolandırıcılıktan yargılanacak
Yayınlama: 24.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana’da renkli yaşantısını sosyal medyada paylaşmasıyla tanınan, kentte akaryakıt, otel, hazır beton ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanı Halim Erdoğan’ın eşi F.E, kayınbiraderi iş insanı Zafer Erdoğan tarafından mağdur edildiğini öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Halim Erdoğan’ın eşi F.E, kayınbiraderi Zafer Erdoğan’ın kendisi hakkında, Adana genel icra dairesinde icra takibi başlatıldığını, tebliği evrakının sahte olarak düzenlendiğini ve sahte tebliği evrakı üzerinden başlatılan takip nedeniyle zarara uğratıldığını iddia ederek savcılığa başvurdu.

Savcının müşteki F.E’nin iddiaları üzerine başlattığı soruşturma tamamlandı.

Savcılığın iddianamesine göre, Mehmet ismindeki PTT görevlisi ifadesinde icraya ilişkin ödeme emirlerini F.E’nin komşusu Abdülğani isimli kişinin beyanı üzerinden F.E’nin çarşıda olması nedeniyle muhtarlığa bıraktığını söyledi.

Savcılık Abdülğani ismindeki F.E’nin komşusunu ifadeye çağırdı. Komşu Abdülğani, böyle bir PTT memurunun hiç gelmediğini, memurun F.E’yi kendisine hiç sormadığını ve böyle bir konuşmanın hiç yaşanmadığını söyledi.

Bu ifade sonrasında 2 icra takip dosyasının sahte olarak düzenlendiği ve müştekinin icra takiplerinden haberdar edilmeyerek kasıtlı olarak maddi zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Şüpheliler Zafer Erdoğan ve PTT çalışanı Mehmet isimli şahıs hakkında, “Kamu kurum ve kuruluşları vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçlarından iddianame düzenlendi.

Öte yandan dosyada adı geçen;

Raşit Tekbulut, Hasan Basri Yap, İrfan Kayagüç ve Selami Demirci hakkında savcılık kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi. Kaynak: https://www.kucuksaat.com/

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.