“TÜRKİYE’DE DÖVİZ EN UCUZ ŞEKİLDE KALDI”

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Adana’da 30 yıldır finans piyasasında döviz alım satımı yapan Coşkun Niziplioğlu dolar, altın ve euroda meydana gelen değişimlerin...

“TÜRKİYE’DE DÖVİZ EN UCUZ ŞEKİLDE KALDI”
Yayınlama: 09.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Adana’da 30 yıldır finans piyasasında döviz alım satımı yapan Coşkun Niziplioğlu dolar, altın ve euroda meydana gelen değişimlerin insanları nasıl etkilediğinden bahsetti.

Coşun Niziplioğlu, “Son 2 yıldan beri piyasalar çok karışık vatandaş ne yapacağını bilmiyor. Hükümetin bir ön görü belirtmemesinden insanlar maalesef ne yapacaklarını kestiremiyorlar. Öncelikle seçimden önce insanlar mevduattaki Türk lirasını çekip dövize yatırım yaptılar” diyerek belirtti.

“SEÇİMDEN ÖNCEKİ SÜREÇTE ANORMAL DERECEDE YOĞUNLUK VARDI”

Niziplioğlu dövize olan ilginin değiştiğinden bahsetti; “Seçimden önceki süreçte anormal derecede yoğunluk vardı. İnsanlar paralarını Türk lirasını dolar, Euro, altın cinsinden değişim yaptılar. Seçimden sonra yine vatandaşlarda alım ağırlıklı olaraktan döviz ve altına yatırım ağırlıklı devam ediyor. İnsanların şu anki yatırımı genellikle benim son izlenimlerimde araca yönelik yatırımları daha ağırlıklı.”

Niziplioğlu dövize gelen zammın az olduğunu belirterek şu şekilde konuşmasına devam etti; “Bana göre geçmiş tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterim, vermiş olduğu ön görü şu anda Türkiye’de döviz en ucuz şekilde kaldı. Bugün Türkiye’de her şeye gelen zamlara göre dövizlere gelen zam ise % 25-30 oranında normalde olması gereken fiyatların minimum 35 bin 40 bin lira olması gereken fiyatlarda olması lazım. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.