Adana İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Aras, kısa film yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Saffet Alptekin, Radyo ve Televizyon (RTV) öğretmeni Ömürzat Toparlak ve öğrencileri makamında ağırladı. Ziyarette, birincilik kazanan “Ahilikten İlhamla Sürdürülebilir Yarınlar” adlı kısa filmin yapım süreci öğrenciler tarafından tüm detaylarıyla aktarıldı.
Okul Müdürü Saffet Alptekin, kendilerini kabul eden ve destek veren İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Aras’a teşekkür ederken, projeye katkı sunan tüm eğitimcilere de minnetlerini dile getirdi.
Filmin yönetmenliğini üstlenen 11. sınıf RTV alanı öğrencileri Sümeyra Togalan ve Hilal Naz Boran, projeye öğretmenleri Ömürzat Toparlak’ın yönlendirmesiyle başladıklarını belirtti. Öğrenciler, yaklaşık 3-4 ay süren yoğun bir süreçte hem senaryo yazımı hem de çekim aşamalarında aktif rol aldıklarını ifade etti.

Uzun ve yoğun bir üretim süreci
Öğrenciler, süreç boyunca öğretmenleri Ömürzat Toparlak, film yönetmeni Zafer Özgentürk ve okul yönetiminin desteğini sürekli hissettiklerini vurgulayarak, elde ettikleri başarının ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu dile getirdi.
Adana İl Millî Eğitim Müdürü Nurettin Aras ise öğrencileri tek tek tebrik ederek, başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aras, ziyarette öğrencilere birer satranç takımı hediye etti.
“Gençleri sanatla buluşturmak gerekiyor”
RTV öğretmeni Ömürzat Toparlak da değerlendirmesinde eğitimin yalnızca sınıf ortamıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Öğrencilerimle sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem veriyorum. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay, önemli olan doğru yönü gösterebilmek. Gençleri şiddetten uzak tutmanın yolu, onları sanat ve üretimle buluşturmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, öğrencilerin başarı hikâyelerini paylaşması ve üretim sürecine dair deneyimlerini aktarmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.




