Sümer: Bakanlar satacak yer mi arıyor?

Sümer: Bakanlar satacak yer mi arıyor?
Yayınlama: 21.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, üç gün içinde Adana’ya iki bakanın gelmesini, “Bakanlar satacak yer mi arıyor?” şeklinde değerlendirdi. Sümer, “Adana’da TRT, Karayolları ve Tekel’in binaları ile Maliye Bakanlığının tesisleri, Çukobirlik’in arazileri ve fabrika makinaları yok pahasına satılırken ve demiryolları atölyeleri taşınırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu neredeydi?

Havaalanının gitmemesi için Adanalılar eylem yaparken bu bakanlar neredeydi?” diye sordu. Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak, kurucumuz Erden Arat ile görüşen Milletvekili Sümer, “Hükümetin ikinci adamı Ömer Çelik, Adana’ya güzel hizmetler kazandırdığını söylüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Karataş ve Yumurtalık’a kaç turizm tesisi kazandırdın, dünyanın en güzel yaylaları Adana’dayken sen hangi yaylaya kaç turistik tesis yaptırdın? Adana Kıbrıs feribot seferlerinin yapılmasını Bakanlığın döneminde neden başaramadın? Bakanlık yaptığın dönemde yurt dışından Adana’ya kaç turist geldi? Madem Bakandın Adana’nın kamburu metro sorununu neden çözemedin? Halk havaalanında eylem yaparken sen neredeydin?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“BU EKONOMİK KRİZDE KİM MUTLU?”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Adana programında havanda su dövdüğünü vurgulayan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Bakan Nebati Adana’ya geldi, boş vaatlerle iş insanlarını ve halkı kandırıp gitti. Bu memlekette 10 milyon asgari ücretli, 13 milyon emekli ve hak sahibi, 5 milyon kamu çalışanı, yüz binlerce esnaf ve çiftçi var. Bu ekonomik krizde kim mutlu? Koskoca bir ülkeyi Saray şakşakçıları ve ihracat yapabilen birkaç yandaş şirket mutlu olsun diye ekonomik uçuruma sürüklediler. Saray şakşakçıları dışında bir esnaf çıksın ‘Ben mutluyum” desin, bir çiftçi çıksın “Ben ürünlerimi rahatlıkla ekip biçiyorum” desin, bir tır şoförü, bir halk otobüsü şoförü, ‘Ben artan mazot fiyatlarından şikayetçi değilim” desin… Esnaf sattığı malın fiyatıyla gidip mal alamaz hale getirildi. Özel araç sahipleri bile artık toplu taşımayla işe gidip geliyor, çünkü her gece akaryakıta zam geliyor. Gelen zamlar yüzünden insanlar perişan. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Adana’ya geliyor, halka gülücükler dağıtıyor, bu halkta gülecek hal mi bıraktınız?” dedi

“HALKTAN KOPUK SİYASET OLMAZ”

Türkiye’de 13 milyon emeklinin evine ekmek alamaz hale getirildiğini anlatan Milletvekili Sümer, “Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Adana ziyaretinde iş insanlarıyla görüştüğü kadar bir de emeklinin evini ziyaret etseydi ve ‘Elektrik, su faturalarını ödedikten sonra tüp, un, şeker, çay, kuru gıdaya paran yetiyor mu? Bu bayram torununa harçlık verebilecek misin?’ diye sorsaydı. Bir minibüse binip şoföre, ‘Her gün gelen akaryakıt zamları karşısında aldığın 8 lira seni kurtarıyor mu?’ diye sorsaydı. Semt pazarlarına gitseydi de pazarcı esnafıyla ve halkla bir görüşseydi. Halktan kopuk siyasetle ülkeyi idare edemezsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bürokrat ziyaretleri yaptı ve iş insanlarıyla görüştü. Kimse de çıkıp, ‘Adana’da TRT, Karayolları ve Tekel’in binaları ile Maliye Bakanlığının tesisleri, Çukobirlik’in arazileri ve fabrika makinaları yok pahasına satılırken ve demiryolları atölyeleri taşınırken siz neredeydiniz?’ diye sormadı.” diye konuştu

“20 YILDIR BİR YOL BİTMEZ Mİ?”

Kozan–Mansurlu ve Feke yolunun hâlâ tamamlanamadığını ve karayollarının yirmi yıldır bu yolu bitirmemesi sonucu sel ve heyelan felaketiyle vatandaşın mağdur olduğunu dile getiren Sümer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bu konuda neden sessiz kaldığını sordu. Sümer, “20 yıldır bir yol bitmez mi?” diye tepki gösterdi.

Milletvekili Sümer, AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun ‘Yol medeniyettir, gitmediğimiz, gidemediğimiz yer bizim değildir” sözüne atıf yaparak, Kozan–Mansurlu ve Feke tarafına gidip halka neden yolun tamamlanamadığını anlatmasını önerdi.

“SARIEROĞLU SORUNLARI YENİ Mİ FARK ETTİ?”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer şöyle devam etti; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyaretinde Jülide Sarıeroğlu, ‘Adana’nın ihtiyaçlarını, taleplerini, eksikliklerini biliyoruz?’ diyor. Sarıeroğlu, sorunları yeni mi fark etti. Madem biliyorsunuz 20 yıldır neden çözüm üretmiyorsunuz? Tekel ve RTÜK arazileri satılırken neden çözüm üretmediniz? Demir yolları atölyeleri taşınırken neden çözüm üretmediniz? Adana’nın kamburu metro sorunu halen devam ediyor, metro sorununa neden çözüm üretmediniz? Hükümet olarak yaptırdığınız havaalanlarını söylüyorsunuz ama Adana Havaalanı konusunda sessiz kalıyorsunuz. Siz yıllarca bu havaalanını kullanmadınız mı? Adanalılar ‘Havaalanıma dokunma’ eylemi yaparken siz neden o eyleme katılıp halkınızla birlikte hareket etmediniz?”

“BANKALAR YANDAŞLARI FİNANSE EDİYOR”

Kamu Bankalarının ne yazık ki yandaş firmaların finansörü haline dönüştürüldüğünü iddia eden Sümer, “Halkın kredi kartları borç yüzünden patladı. Vatandaş pazara çıktığı zaman filesini dolduramadığı gibi artık ekmek alırken 3 kere düşünmek zorunda kalıyor. Bankalara borcunu ödeyemiyor. Ekonomik durum acilen müdahale edilmesi gereken bir hal aldı. Maddi sıkıntılar yüzünden halk canından bezdi. Saray iktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden bugün Türkiye’de yaşanan meşhur filmdeki açlık oyunlarına benzer bir hal aldı. Memleketin her yerinden 7 den 70 e vatandaşlarımız sistemden şikayet ederken bir avuç saray sosyetesi hala tek adam rejimini savunuyor. Bu millet savaşlar gördü, tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krizler gördü ancak bu kadar kötü bir yönetim görmedi. Özellikle Başkanlık sistemi denilen ucube Tek Adam rejiminden sonra ülkede her şey rayından çıktı. İktisat biliminin hocaları önde gelen isimleri neyi yapmayın dediyse kibri yüzünden yanlıştan vazgeçmeyen Saray İktidarı onu yaptı. Sonucunda bugün 84 milyon vatandaşın yoksullukla mücadele ettiği dönem yaşanıyor.”  HABER:EDA ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.