Sakarya’nın Karasu ilçesinde sahil şeridinde, hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen parçalanmış bir insansız hava aracı (İHA) bulundu. Olay, Aşağı Aziziye Mahallesi kıyılarında öğle saatlerinde sahilde dolaşan vatandaşlar tarafından fark edildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.
Olay yerinde güvenlik önlemleri alan jandarma, İHA parçaları üzerinde detaylı incelemelere başladı. Yapılan ilk değerlendirmelerde, dronenun parçalanmış olduğu ve herhangi bir kişi ya da can kaybına yol açmadığı belirtildi.
Yetkililer, dronenun menşei ve düşme nedeni hakkında çalışmaların sürdüğünü, çevrede olası delil toplama ve güvenlik önlemlerinin devam ettiğini aktardı. Vatandaşlar da sahil hattında dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
İHA’nın kaynağı ve düşme sebebiyle ilgili soruşturma jandarma tarafından titizlikle yürütülüyor.





