KADER ve Seyhan Kent Konseyi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen dayanışma toplantısına siyaset dünyası ve STK temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya; CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, milletvekilleri Orhan Sümer ve Bilal Bilici’nin yanı sıra çok sayıda belediye başkan vekili, meclis üyesi ve mahalle muhtarı katıldı.
"Tutuksuz yargılama esastır"
Program, yakın zamanda yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar ve CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Metin Erdoğan için edilen dualarla başladı. Kürsüye çıkan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, "Herkes yargılanabilir ancak tutuksuz yargılama esastır. Biz adil yargılama istiyoruz," diyerek hukuk vurgusu yaptı.
CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici ise Türkiye'nin hukuk sistemine dair endişelerini dile getirerek, "Oya Tekin’in suçsuz olduğuna inanıyoruz ve bir an önce görevine dönmesini istiyoruz," dedi.
Milletvekillerinden ortak mesaj: "Halkın iradesine müdahale"
Toplantıda, programa katılamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ile milletvekilleri Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin’in dayanışma mesajları paylaşıldı. Mesajlarda ortak görüş, bu sürecin sadece bir kişiye değil, halkın iradesine yönelik bir müdahale olduğu yönündeydi:
-
Burhanettin Bulut: "Tutuklanan sadece belediye başkanları değil, halkın iradesidir."
-
Ayhan Barut: "Bu süreç haksız ve hukuksuzdur, başkanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."
-
Müzeyyen Şevkin: "Oya Tekin’in ve diğer tutuklu belediye başkanlarının sonuna kadar yanındayız."

"Başkanın yeri halkının yanıdır"
KADER ve Seyhan Kent Konseyi tarafından yayımlanan ortak açıklamada, adaletin geciktirilmesinin adaleti yok saymak anlamına geldiği belirtildi. "Oya Başkan’ın yeri halkının yanıdır" mesajının verildiği toplantı, katılımcıların adalet taleplerini yineleyerek süreci yakından takip etme kararlılıklarıyla sona erdi.





