Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kütük, uzun yıllar süren sendikalı mücadelesinin ardından yeni bir siyasi tercihte bulundu. 2005 ile 2024 yılları arasında yürüttüğü aktif sendika yöneticiliği döneminde emek, demokrasi ve Cumhuriyet kazanımlarını savunduğunu belirten Kütük, gelinen noktada her yurttaşın sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.
"Gecenin En Karanlık Anı, Güneşin Doğuşuna En Yakın Andır"
Ülkenin insan haklarından eğitime, adaletten özgürlüklere kadar pek çok alanda geriye götürüldüğünü ifade eden Hasan Kütük, bu tablonun toplumu umutsuzluğa sürüklememesi gerektiğine dikkat çekti. Açıklamasında tarihin doğru tarafında durarak umudu örgütlemenin önemine vurgu yapan Kütük, şu değerlendirmelerde bulundu: "Böylesi zorlu bir süreç bizi umutsuzluğa ve karamsarlığa değil, tarihin doğru tarafında durarak umudu örgütlemeye ve sorumluluk almaya sevk etmelidir. Çünkü biz biliyoruz ki 'Gecenin en karanlık anı, güneşin doğuşuna en yakın andır.' Hepimiz için bugün umudu örgütlemek tarihsel bir görev ve sorumluluktur."

Yeni Parti'ye Üyelik ve Ortak Mücadele Çağrısı
Bu tarihsel sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirten Kütük, çocuklara daha mutlu ve özgür bir Türkiye bırakmak amacıyla Yeni Parti'ye katıldığını açıkladı. Kalbi Atatürk ve Cumhuriyet sevgisiyle atan tüm dostlara çağrıda bulunan Kütük, Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğinde omuz omuza yürüme ve omuzdaşlık yapma çağrısını yineleyerek açıklamasını, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganıyla tamamladı.




