Sağlık Bakanlığı personeline yönelik banka promosyon ödemelerinde beklenen gelişme yaşandı. Aralık ayında promosyon sözleşmesi sona eren illerde görev yapan sağlık çalışanlarının hesaplarına ödemeler kademeli olarak yatırılmaya başlandı.
Edinilen bilgilere göre, ilk etapta bazı illerde promosyon ödemeleri tamamlanırken, bazı illerde ise banka ve sözleşme süreçleri nedeniyle ödemelerin ilerleyen günlere kaldığı öğrenildi. Ödemelerin, illerin sözleşme bitiş tarihleri ve banka takvimlerine göre peyderpey devam edeceği bildirildi.
| Durum | İller |
|---|---|
| Promosyon Ödemesi Yatan İller | Sivas, Tokat, Bilecik, Kayseri, Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Kocaeli, Kırşehir, Sakarya |
| Henüz Ödeme Yapılmayan İller | Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Isparta, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir |
İstanbul için yapılan promosyon sözleşmesine ilişkin önemli bir ayrıntı da netlik kazandı. Yapılan anlaşmada, kamuoyunda sıkça gündeme gelen faizsiz kredi seçeneğinin yer almadığı öğrenildi. Bu durum, İstanbul’da görev yapan sağlık çalışanları arasında dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, promosyon ödemeleri sözleşmesi Aralık ayında sona eren diğer illerde de önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak. Sağlık çalışanlarının, il sağlık müdürlükleri ve resmi banka duyurularını takip etmeleri gerektiği ifade ediliyor.





