Sadullah Kısacık: Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak hain darbe girişimini şiddetle kınadı.

Sadullah Kısacık: Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Kısacık, Türkiye’nin demokratik kazanımlarını ve millî birliğini hedef alan her türlü darbe girişiminin demokrasiye karşı bir saldırı olduğunu vurguladı. Açıklamasında darbelerin demokrasi ilkelerini ve hukukun üstünlüğünü çiğneyen girişimler olarak niteleyen Kısacık, 15 Temmuz hain darbe girişiminin, doğrudan milletin canına kast edilmesiyle ülkemiz tarihinde görülmemiş bir ihanet olduğunun altını çizdi: “15 Temmuz hain darbe kalkışmasına kadar ülkemizde yaşanan darbelerden en çok yara alan demokrasimiz ve toplumumuz olmuştur. Ancak 15 Temmuz darbe kalkışması sadece demokrasimize karşı değil; devletimizin ve milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına kast edilmiş kanlı bir girişimdir. Hain darbeciler, devletimizi ve milletimizi koruma amaçlı askeri unsurları hedeflerine ulaşmak için doğrudan milletimizin canına kast etmek suretiyle kullanarak ülkemiz tarihinde görülmemiş bir ihanete kalkışmıştır.”

Darbe ve Vesayet Demokrasiye Yenilmiştir

Türkiye’nin darbeler ve vesayetle yönetilmesinin artık mümkün olmadığına belirten Kısacık, 15 Temmuz gecesi darbe ve vesayetin demokrasiye yenildiğini ifade ederek, “Tarihimizdeki darbelerin acı sonuçlarıyla kazandığımız tecrübe ve bilinç, tarihimiz boyunca devletimizin bekası için varını, yoğunu ve canını ortaya koymaktan çekinmeyen Aziz Miletimizin sarsılmaz iradesiyle birleşmiş ve 15 Temmuz gecesinde hain darbecilere geçit vermemiştir. Milletimiz sergilediği bu asil duruşuyla meşru iradesinin yok sayılmasının önüne geçmiş, böylelikle darbe ve vesayet demokrasiye yenilmiştir. Son yıllarda farklı ülkelerde yaşanan pek çok darbe girişimi, darbecilerin amaçları doğrultusunda başarıya ulaşırken, ülkemizdeki girişimin milletimiz tarafından engellenmiş olması, demokrasimizin artan gücünün ve milletimizin demokrasimize bağlılığının da Dünya’ya kanıtı olmuştur”, sözleriyle Türkiye’de toplum – demokrasi bütünleşmesinin artan gücüne işaret etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan egemenlik ruhunun asla kaybolmadığına vurgu yapan Kısacık, bu ruhla verilen 15 Temmuz gecesinde şehit ve gazi düşen vatandaşlarımzı anarak mesajını tamamladı: “Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan şu ibareyi unutmayalım: ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’. Bağımsız, millet egemenliğinin esas kılındığı bir Türkiye için millet olarak canımızı ortaya koyduk, çok ağır ve kanlı bedeller ödedik. 15 Temmuz gecesinde de bir asır önce olduğu gibi aynı ruhla meydanlara çıkarak vatan ortak paydasında tüm farklılıklarına ragmen birleşen, canını ortaya koymaktan çekinmeyerek bu hain girişimin önüne geçip ülkemizin ve demokrasimizin geleceği için kendini feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Kaynak: DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.