Sadece yurt değil

Yayınlama: 09.06.2022
A+
A-

Hatırlayanlar bilir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in en önemli vaatleri arasında Atatürk Öğrenci Yurdu vardı. Çünkü biliyordu ki üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt yetersizliğinden büyük zorluklar yaşıyordu. Üç beş öğrenci bir olup ev kiralamak ve aynı odada zor şartlarda yaşamak durumunda kalıyordu.
Bu önemli projeyi hayata geçiren Başkan Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende 28 Kasım 2020’de Atatürk Öğrenci Yurdunu hizmete açtı. Vaadini yerine getirdi.
Başkan Çetin sadece öğrenci yurdunu düşünmedi. Bu yurtta kalacak öğrencileri de düşündü. Yaklaşık bir hafta sonra üniversite sınavı yapılacak. Bu sınava girecek öğrencilerin morale ve motivasyona ihtiyacı var. Sınavda nasıl davranacağına dair yönlendirilmeye ihtiyacı var.
Başkan Çetin öğrencilerin bu ihtiyaçlarını da karşıladı. Sadece yurdu değil, orada kalacak çocukları da düşündü.
Ne diyor Başkan Çetin; “Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Onların Atatürk ilkelerine bağlı bireyler olarak topluma hizmet etmesi bizim için çok önemli. Biz de bu doğrultuda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sınava hazırlanan öğrencilere şimdide psikolog desteği veriyoruz, çünkü onlar ülkemizin geleceğidir. Sağlıklı bir şekilde sınava hazırlanmaları ve bu imtihanı yaşamaları bizim için, ülkemiz için önemli. Bu sebeple psikologumuzla beraber ne yapmaları gerektiğini, nasıl hazırlanmaları gerektiğini öğreniyorlar”
Bugün sınava hazırlanan öğrenciler, bugün sınav için moral ve motivasyon verilen öğrenciler, yarın Atatürk Öğrenci Yurdu’na gelecekler.
Başkan Çetin, anaokulundan üniversiteye hatta üniversite sonrasından insanların iş, aş, ekmek bulacakları ortamları da yaratıyor. Bu halk için daha ne yapsın?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.