ORTA ASYA’DAN ADANA’YA UZANAN LEZZET

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/Sevil Çakmak - Adana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek olan Nogay çayı süt, çay,...

ORTA ASYA’DAN ADANA’YA UZANAN LEZZET
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/Sevil Çakmak – Adana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek olan Nogay çayı süt, çay, tuz ve karabiberin çorba gibi pişirilmesiyle hazırlanıyor ve genellikle kahvaltılarda tüketiliyor.

Bu çayın en şaşırtıcı özelliği, çayla tuzun bir arada olması. Asya’da buna benzer başka içecekler de var. Tarifler farklılaşsa da tereyağlı ve tuzlu çay Çin, Nepal, Butan, Hindistan ve Tibet’te de yapılıyor. Geleneksel olarak çay yaprakları, su, yayık tereyağı ve tuz kullanılıyor. Tibet’te ‘po cha’ olarak bilinen tereyağlı, sütlü ve tuzlu çay her gün içiliyor. Genellikle inek sütü de olabiliyor. Moğolistan’da içilen ‘suutei tsai’ysa geleneksel bir tuzlu, sütlü çay. Ana malzemeleri; su, süt, çay yaprakları ve tuz. Bazıları siyah, bazıları yeşil çayla yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.