MSB YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİ AÇIKLADI

Ocak döneminde memur maaşına gelen zam oranıyla birlikte 182.609 TL olarak uygulanan bedelli askerlik, Temmuz ayı itibarıyla 217 bin 871 lira 4 kuruş oldu.

MSB YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİ AÇIKLADI
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından bedelli askerlik ücreti belli oldu.

Yılının ikinci yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlendi. Peki memur maaşlarına endeksli olan bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bedelli askerlikte Temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak tutarı açıkladı.

Aktürk, Hazine ve Maliye Bakanlığınca ‘Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’ yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 2024 yılının ikinci altı ayı için 217.871,04 (iki yüz on yedi bin sekiz yüz yetmiş bir lira dört kuruş) olmuştur. 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır” dedi.

BEDELLİ ASKERLİĞE NASIL BAŞVURU YAPARIM

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun üçüncü maddesi gereğince askerlik çağı nüfus kayıtlarına göre her erkeğin 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlar.

Bu kapsamda yükümlülerin e-Devlet üzerinden şifre alınıp, askerlik başvurusu yapılır. İlk olarak alınan şifreyle e-Devlet’e giriş yapılır. Daha sonra “Askerliğim” sekmesine gidilerek “Askerlik Yoklaması Süreç Takibi”nde yer alan belgeler tamamlanır. Yoklama Başvuru İşlemi olan bu işlem ardından “Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri” üzerinden celp ve sevk dönemi tercih edilir.

e-Devlet üzerinden “Askerliğim” hizmeti altında yer alan “Celp ve Sevk Dönemi” bölümünden statünüze göre sınıflandırma sonucunuzu öğreniniz.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ NEREYE YAPILIR?

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabileceklerdir.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.