Milyonlarca araç sahibinin dikkatine

Milyonlarca araç sahibinin dikkatine
Yayınlama: 27.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Avukat Burak Şaşmaz, trafik sigortasının bir kazada karşı tarafın aracının hasarının 50 bin TL’sini karşıladığını anlatıp, “Ama araç fiyatları arttı ve pahalı araca çarpan biri borçlu çıkıyor. Bu aşamada araç sürücülerine önerim en azından karşı tarafın zararını ödeyecek İhtiyarı Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesi yaptırmalarıdır” dedi.

Avukat Burak Şaşmaz, “Bilindiği üzere; piyasada şuan  ortalama araç fiyatları 250 bin TL’ den başlayıp, 10 milyon TL ‘ ye kadar çıkmaktadır. Olası bir kazada karşı tarafın aracına zarar vermeniz halinde Zorunlu Trafik Sigortası  zararın teminat limiti olan 50 bin TL ‘sini karşı aracın ruhsat sahibine ödemektedir. 10 milyon TL ‘lik bir araca çarptığınızda ise araçta 500 bin TL hasar meydana geldiği düşünülecek olduğunda, 50 bin TL’sini trafik sigortasından karşılamaktadır. Geriye kalan 450 bin TL  araç sahibinin ve araç sürücüsünün karşılaması gerekmektedir” diye konuştu.

İCRA İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRSİNİZ

Burak Şaşmaz, “Bu mağduriyeti daha somut olarak anlatmak gerekirse; Asgari ücretle çalışan bir kişinin yüksek fiyatlı araçlara zarar vermesi birçok ailenin mağduriyetine yol açmakta, yaşamının büyük bir kısmını vermiş olduğu bu zararı tazmin etmekle geçirmesine, icra takibi ve alacak davası ile karşılaşmasına neden olmaktadır. Bu mağduriyetleri önlemek adına trafik sigortalarında  yeni bir düzenleme yapılması gereklidir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.