Adana Alevi Platformu tarafından düzenlenen Aşure etkinliği, birlik, adalet ve demokrasi vurgularıyla gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Özgür Cemevi iş birliğiyle düzenlenen Aşure Etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte lokmalar paylaşıldı, sazlar çalındı, türküler söylendi. Ancak Aşure lokmasına damgasını vuran, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mikdat Öztürk’ün yaptığı çarpıcı konuşma oldu.

“Bu sofra sadece aşure değil, birliğimizin nişanesidir” diyen Öztürk, Alevi inancının özünde yer alan dayanışma ve paylaşma geleneğinin, bugün yaşanan hak ve özgürlük mücadelesiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı.

Mikdat Öztürkten Net Çıkış Aleviler Cambazlara Reslim Olmaz (2)

ÖZTÜRK’TEN NET MESAJLAR:

Konuşmasında Türkiye’de yaşanan güncel siyasi gelişmelere ve Alevi toplumunun sorunlarına değinen Mikdat Öztürk, önemli başlıklar altında şu mesajları verdi:

"Aleviler bu oyuna gelmez!"

Öztürk, mezhebi ve etnik temsiliyet üzerinden yürütülen siyasal mühendislikleri eleştirerek, “Eşit yurttaşlığa dayalı, laik ve demokratik bir Cumhuriyet istiyoruz. Kimliğimizle, inancımızla, dilimizle varız ve eşitiz.” dedi.

Cem Evi Başkanlığı girişimine karşı uyarı:

Alevi inancının devletin denetimine sokulmak istendiğini belirten Öztürk, “Bu oyunu bozmak, yalnızca bir görev değil; tarihsel bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarının tutuklanmasına tepki:

“Bu tutuklamalar hukuksuzdur, siyasidir. Halkın iradesine darbe niteliğindedir.” diyen Öztürk, seçilmiş belediye başkanlarının serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Adana’da Temizlik Ekipleri Uyarıyor: “Şehrimize Birlikte Sahip Çıkalım”
Adana’da Temizlik Ekipleri Uyarıyor: “Şehrimize Birlikte Sahip Çıkalım”
İçeriği Görüntüle

Ortak Deklarasyon Çağrısı:

“Alevi-Bektaşi kurumlarına çağrımızdır: Temel hak ve taleplerimiz etrafında birleşelim, ortak bir deklarasyonla taleplerimizi kamuoyuna ilan edelim.” dedi.

Mikdat Öztürkten Net Çıkış Aleviler Cambazlara Reslim Olmaz (1)

KONSER VE LOKMA PAYLAŞIMI

Etkinlikte ayrıca Ozan Özgür, Üç Tel Üç Nefes, Tahir Karlık, Mesut Kemik, Murat Kemik ve Mustafa Çarman’ın sahne aldığı konser büyük beğeni topladı. Alevi kültürünü yansıtan ezgiler eşliğinde vatandaşlar lokmalarını paylaştı, halaylar çekildi.

“ZULMÜN KARŞISINDA MAZLUMUN YANINDAYIZ”

Konuşmasını Kerbela’dan Maraş’a, Sivas’tan Gazi Mahallesi’ne kadar birçok acı olayda yaşamını yitirenleri anarak tamamlayan Mikdat Öztürk, şu sözlerle salondan büyük alkış aldı:“Zulmün karşısındayız, mazlumun yanındayız. Eşit yurttaşlık, demokrasi, adalet ve barış mücadelemizden asla ama asla vazgeçmeyeceğiz!”

Muhabir: Esra Solmaz Yıldız