Mazot zammı Meclis gündeminde

Mazot zammı Meclis gündeminde
Yayınlama: 18.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, son zamlarla fiyatı 30 lirayı aşan mazot için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Akaryakıt zamlarının geri çekilmesini talep eden Barut, mazotta KDV ve ÖTV gibi vergilerin sıfırlanması çağrısı yaptı.

“BİR YILDA YÜZDE 315 ARTTI”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Meclis Araştırma önergesi sunan Ayhan Barut, “Uluslararası koşullarla ilintili olarak petrol fiyatlarındaki artış ve Türk lirasının değer kaybının devam etmesi ile birlikte neredeyse her gün akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Son zamla birlikte motorinin fiyatı 30 lirayı da geçti. Bir yılda motorindeki fiyat artışı yüzde 315’i geçti. Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil” dedi.

“VAHİM BOYUTTA”

Uluslararası piyasada petrol fiyatlarının ortalama yüzde 75 bandında arttığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Bu gerçeğe rağmen ülkemizdeki mazot fiyat artışının ne denli vahim olduğu ve yarattığı tahribatın da ne kadar büyük boyutlu olduğu ortada. Sadece çiftçilerimiz ve ülke tarımı açısından ele alınsa dahi akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin derhal durdurulması, zamların da geri çekilmesi gerekmektedir. Çiftçiler açısından mazottaki KDV ve ÖTV gibi vergilerin kaldırılması, üreticinin üretim yapabilmesi ve ülke tarımının darboğazdan kurtulması için zorunluluk haline gelmiştir. Bu olmazsa üretici zarar edecek, tüketici bir şey alamayacaktır. En özet tabirle, enflasyonu düşürmek için akaryakıtta sübvansiyon zorunlu olarak yapılmalıdır. Ülkemizde tarımsal üretime darbe vuran fahiş akaryakıt zamlarıyla ilgili yaşanan bu sorunların tam anlamıyla tespit edilmesi, çözüm için gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.