LGS Türkiye birincisi yine Adana Final’den!

LGS Türkiye birincisi yine Adana Final’den!
Yayınlama: 02.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Final Okulları Türkiye birinciliği geleneğini bozmadı. LGS 2022 sonuçlarına göre Adana Final Okulları öğrencisi Efe Yiyenoğlu 2022 LGS’de tüm soruları doğru olarak yanıtlayıp 500 tam puan alarak Türkiye 1.si oldu. Türkiye genelinde ise Final Eğitim Kurumlarının 11 öğrencisi Türkiye birinciliği elde etti.

Gelenek Bozulmadı

Sonuçların açıklanmasının ardından ailesi ile birlikte Adana Final Okulları’na gelen Efe Yiyenoğlu, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem’i ziyaret etti. LGS Türkiye birinciliğini değerlendiren Şevket Ertem, “Okulumuzdan yine bir Türkiye birincisi çıkarmış olmaktan son derece mutluyuz. Adana Final Okulları 12.yılında başarılarına bir yenisini daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Türkiye geneli LGS sonuçlarına baktığımızda 48 ilde toplam 193 Türkiye birinciliği görüyoruz. Bunların 11’i Final öğrencisi, ayrıca biri de Adana Final Okullarından çıktı. Bu başarıya imza atan öğrencilerimizi, onların başarısında emeği geçen yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyoruz.” dedi.

Gençlere Tavsiyeler

Deneyimli eğitimci Şevket Ertem, sınavlara hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, “Bu seneki sınavlar bitti. Bir sonraki yıl sınava hazırlanan gençlere benim tavsiyem; yaz tatilini iyi değerlendirmeleridir. Spor aktivitelerinin yanı sıra yazın bol kitap okuyarak ve haftada en az 2 saat ders tekrarı yaparak yaz tatilini değerlendirebilirler.” diye konuştu.

Düzenli Çalışma Sistemi

LGS Türkiye birincisi Efe Yiyenoğlu ise, aldığı sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, ailesinin yanı sıra Adana Final Okullarının öğretmen ve yöneticilerinin desteğini de hep yanında hissettiğini belirtti. Düzenli çalışma sistemi sayesinde sınavda başarılı olduğunu söyleyen Efe Yiyenoğlu, “Ailem ve okulum hazırlık sürecinde beni hep destekledi. Kendime her gün belirli bir soru sayısı belirlemiştim ve ona hiç aksatmadan uyuyordum. Okulda her hafta yapılan denemeler sayesinde yanlışlarımı gördüm ve üzerine gittim. Okul sonrası etütlere katılıp bilgilerimi pekiştirdim. Bu sayede sınavda başarılı olduğumu düşünüyorum.” diyerek heyecanını paylaştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.