Kırsal Kalkınma Destekleme Programı İçin Adana’da Tanıtım Semineri Düzenlendi

Kırsal Kalkınma ve Girişimcilik Destekleme Programı için Adana Turizm Birliği’nin liderliğinde bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kırsal Kalkınma Destekleme Programı İçin Adana’da Tanıtım Semineri Düzenlendi
Yayınlama: 22.08.2024
Düzenleme: 22.08.2024 16:22
A+
A-

Adana Turizm Birliği liderliğinde Adana’da girişimciliği teşvik etmek ve bölgeye daha fazla yatırım desteği sağlamak amacıyla bilgilendirme semineri düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir ve Adana Turizm Birliği Müdürü Selçuk Mamak ve çok sayıda vatandaş seminere katılım gösterdi. Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir ve Adana Turizm Birliği Müdürü Selçuk Mamak, kırsal kalkınmaya yönelik konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra TKDK Adana İrtibat Ofis Uzmanı Nevzat Türkan’ın proje sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun bitmesinin ardından soru cevap gerçekleştirildi.

Özdemir, “Çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir, “ Adana Turizm Birliği olarak ilk defa toplantımızı gerçekleştirdik. Bunun ilkini gerçekleştiriyoruz ama bizim diğer projelerle ilgili çalışmamız devam ediyor. Biz yönetim kurulu, başkan vekili bunları biraz daha ön plana çıkartacağız. Biliyorsunuz Avrupa Birliği destekli bazı projeler var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Adana Turizm Birliği Müdürü Selçuk Mamak, “Amacımız Adana turizmini bütüncül yapıyla takip etmek”

En önemli amacın Adana turizmini geliştirmek olduğunu söyleyen Adana Turizm Birliği Müdürü Selçuk Mamak, “Kırsal Kalkınma Destek Programına hepiniz hoş geldiniz. Turizm birliğimiz 2009 yılında kuruldu. Daha önce Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde turizmi geliştirme alt yapılarının güçlendirilmesi için kuruldu. İki ilçemizde de turizmi geliştirme alt yapılarının geliştirilmesi için çalışmalar yapılması amacıyla kurulan bir birlikti ama maalesef bir yol kat edemedik. 2023 Yılında Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde turizm birliğini Adana genelinde yaymayı düşündük. Kırsaldaki 8 ilçemizin birlik üyesi yaparak Adana Turizm Birliği yaptık. Buradaki amacımız Adana turizm geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin bütüncül bir yapıyla takip etmek, konuşturmak ve hep birlikte gidilmesi amaçlandı. Adana’da turizm ne kadar gelişmiş? Ne kadar gelişecek? Adana’da turizm gelişmesi kırsalda gerçekleşecek bir tarafımız deniz bir tarafımız yayla bizde bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Bostancı “İlk defa üçüncü döneminde Adana dahil oldu”

Adana Turizm Birliği Proje Uzmanı Ömer Faruk Bostancı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Avrupa Birliğinde Kırsal Kalkınma Destek Programında ilk defa üçüncü döneminde Adana dahil oldu. Bizde istiyoruz ki Adana’da daha çok kırsal girişimci, devletin, Avrupa birliğinin desteğine kavuşsun, kırsalda girişimcilik gelişsin diye bu misyonlar ile sizleri buraya davet ettik. Adana umarım bu dönemde başvuru rekoru kırar. Biz destek için hazırız.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.