Hülya Etli Tekik: “Bu kitabı gençliğini kaybetmiş tüm kadınlarımıza ithafen yazdım”

Doğu’nun Meleği kitabı Yazarı Hülya Etli Tekik gazetemize ziyarette bulundu.

Hülya Etli Tekik: “Bu kitabı gençliğini kaybetmiş tüm kadınlarımıza ithafen yazdım”
Yayınlama: 19.01.2024
Düzenleme: 19.01.2024 14:34
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Doğu’nun Meleği (Kaybolan Gençlik) kitabının Yazarı Hülya Etli Tekik, gazetemize ziyarette bulunarak, kitabını takdim etti. Yazar Tekik, gazetemize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Doğu’nun Meleği kitabı ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Doğu’nun Meleği kitabı ile toplum baskısı ve dayatmasıyla gençliği kaybeden kadınları ele alan Yazar Hülya Etli Tekik, gazetemize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında merak edilen soruları yanıtladı. 2 çocuk annesi Tekik, asıl mesleği mali müşavirlik olduğu halde kitap yazmanın onun için hep bir hayal olduğunu ve bu hayali gerçekleştirdiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti. Tekik, “İşin aslı ben gençlik yıllarımda kitap okumayı çok seven biri değildim. Kitaplarını başını ya da sonunu okur bırakırdım ve kitap okumayı sevmediğimi düşünürdüm. Bir gün, şimdilerde de çok sevdiğim bir yazar olan Sinan Akyüz’ün Piruze isimli kitabını okumaya başladım. O an anladım ki aslında kitap okumayı sevmiyor değil kendim için doğru kitabı bulamıyormuşum. O günden sonra benim için kitabı aşk ile okuma süreci başladı. Bu süreç beni bir süre sonra kitap yazma, bunun hayalini kurma seviyesine kadar getirdi. İşin açıkçası kitap yazmayı çok istiyordum ama ne yazacağımı bilmiyordum. Özellikle bu kafa karışıklığı yaşadığım süreçte, çevremde ki tanıdığım tanımadığım pek çok insanın hikayelerine kulak kabartmaya başladım. Bu süreçte dinlediğim hayat hikayelerinde beni en çok etkileyen toplum dayatması yüzünden gençliğini kaybetmiş kadınlarımızın hikayeleri oldu. Bende bu konuyu kaleme almak istedim ve Doğu’nun Meleği kitabı bu şekilde ortaya çıktı. Doğu’nun Meleği kitabı ana karakteri Melek isimli olan bir kızın sefalet ve yokluk içinde geçen çocukluk sürecini ve bu sebeple daha çok genç yaşta halasının oğlu ile evlendirilip Ağrı’ya gelin gitmesini anlatıyor.”

TETİK: TOPLUM BASKISI KADINLARIMIZI HİÇ İSTEMEDİKLERİ HAYATLARA SÜRÜKLÜYOR

Yazdığı kitabı ile toplumda yaşayan pek çok kadının geçmişten günümüze sorunlarını ele alan Tekik, kitabı yazma ve yayımlama süreci ile ilgili şunları anlattı; “Doğu’nun Meleği kitabını 2017 yazdım aslında.  O süreçte bir kızım oldu ve kitabımı hemen yayınlayamadım. 2020 yılında kitabımı Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderip onay aldıktan sonra kendi imkanlarımla basmayı denedim. Ama kitabın yeteri kadar piyasaya açılmasını sağlayamadım. 2023 yılında ise kitabım bir yayın evi tarafından keşfedildi ve baya beğenildi. Bunun üzerine o kitabevi ile birlikte tekrardan kitabı bastık.  O zamandan beri Doğu’nun Meleğine beklediğimden daha çok ilgi oluştu. Kitabım basıldıktan sonra İstanbul’da ki kitap fuarından da davet aldım ve stand açarak imza günü düzenledim. Kitabımı okumuş ve imzalatmaya gelen insanlar, bu insanlarla kitap hakkında sohbet edebilmek benim için gerçekten mutluluk ve gurur vericiydi. Toplum baskısı yüzünden veya başka kötü şartlar sebebiyle toplumda yer edinemeyen, hayallerini gerçekleştiremeyen kadınlar benim her zaman kanayan yaramdı. Ben istiyorum ki tüm kadınlarımız, kızlarımız hayallerini gerçekleştirebilsinler ve maruz kaldıkları baskılar yüzünden hiç istemedikleri hayatlar yaşamak zorunda kalmasınlar. Çünkü her ne kadar böyle şeyler eski zaman gelenekleri gibi görünse de hala bu durumları yaşayan kadınlarımız var.”

 

2 YENİ KİTAP YOLDA

Gazetemize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Doğu’nun Meleği kitabi ile ilgili merak etiğimiz soruları yanıtlayan Tekik, ayrıca 2 yeni kitabın da yakın zamanda yayımlanacağı müjdesini verdi. Yazar Tekik, “Şu an üzerinde çalıştığım 2 kitabım var. Bunlardan biri ‘Türkiye’nin Coronavirus Günlükleri’. Bu kitapta covid-19 zamanında Türkiye’nin geçmiş olduğu zorlu süreçleri insan hikayelerini ele alarak aktaracağım. Diğer çalışmam ise ‘Aşk Nedir?’ Aşk kavramı tüm insanlık için çok karmaşık bir terimdir. Kime sorsanız farklı tasvir eder. Bende bundan yola çıkarak 7’den 70’e pek çok insanların aşk tanımlarını ve hikayelerini ele alarak bir kitap yazıyorum şu anda. İşin açıkçası bu kitabım biraz daha uzun ve kalın olacağı için muhtemelen yayımlanması biraz daha zaman alacaktır. Çünkü çok özenerek hazırlanıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.