Adana’nın Feke ve Saimbeyli ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda ulaşım güvenliğini artırmak amacıyla yapımına başlanan iki tünelin inşası devam ediyor.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Bağımsız Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ve AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan, devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere tünel şantiyesini ziyaret etti.

Heyet, yüklenici firma yetkililerinden projede gelinen aşama ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Feke Saimbeyli Yoluna 4,8 Milyarlık Yatırım 2 Tünelin Yapımı Sürüyor (1)

İki tünelin toplam uzunluğu 3 bin 900 metre

Proje kapsamında Feke-Saimbeyli kara yoluna biri 1350 metre, diğeri ise 2 bin 550 metre uzunluğunda iki tünel inşa ediliyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede hem ulaşım güvenliğinin hem de seyahat konforunun artırılması amaçlanıyor.

Feke Saimbeyli Yoluna 4,8 Milyarlık Yatırım 2 Tünelin Yapımı Sürüyor (4)

Doğru: “Yaklaşık 4,8 milyar liralık yatırım”

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, bölgede yıllardır önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, 6 Nisan 2023’te yaşanan heyelanın ardından Feke-Saimbeyli kara yolunda iyileştirme yapılması yönünde karar alındığını söyledi.

Doğru, “Yaklaşık 4,8 milyar liralık yatırımla yapılacak 2 tünelle bu yollar daha iyileştirilmiş olacak. İnşallah insanlarımızın daha konforlu şekilde seyahat etmesi sağlanacak” dedi.

AK Parti iktidarının verdiği sözleri yerine getirdiğini ifade eden Doğru, Adana’da sulama sistemlerine yönelik yatırımların da sürdüğünü kaydetti.

Feke Saimbeyli Yoluna 4,8 Milyarlık Yatırım 2 Tünelin Yapımı Sürüyor (5)

Zenbilci: “Bu yol şehrimize ciddi bir konfor sağlayacak”

Bağımsız Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ise 2023 yılında yaşanan heyelanda 4 öğretmenin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, hayatını kaybeden öğretmenleri andı.

Zenbilci, “Burada 4 öğretmen kardeşimiz elim bir kaza sonucu vefat etmişlerdi. Bir kez daha onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yol, şehrimize ciddi bir konfor sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Feke Saimbeyli Yoluna 4,8 Milyarlık Yatırım 2 Tünelin Yapımı Sürüyor

Kozan-Mansurlu yolunda da yeni gelişme

Zenbilci, bölgede merak edilen Kozan-Mansurlu kara yolundaki çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.

Mansurlu yolunun önemli bir bölümünün tünellerle birlikte tamamlandığını belirten Zenbilci, “Geriye kalan 3 kilometrelik kesimi, Karayolları Genel Müdürlüğümüzde ihale aşamasına geldi. İnşallah o yol da tamamlanacak” diye konuştu.

Mustafa Yavuz'dan Tümgeneral Coşkun Sel'e özel teşekkür
Mustafa Yavuz'dan Tümgeneral Coşkun Sel'e özel teşekkür
İçeriği Görüntüle

Feke Saimbeyli Yoluna 4,8 Milyarlık Yatırım 2 Tünelin Yapımı Sürüyor (3)

Özkan: “Yatırımlar ve hizmetler devam edecek”

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Özkan da tünellerin tamamlanmasının ardından bölgedeki ulaşımın önemli ölçüde kolaylaşacağını söyledi.

Adana’ya yönelik yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini ifade eden Özkan, kentte yaşayan vatandaşlara daha iyi imkânlar sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

4 öğretmen heyelanda hayatını kaybetmişti

Feke-Saimbeyli kara yolunda 6 Nisan 2023 tarihinde meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları seyir halindeki bir otomobilin üzerine düşmüştü.

Araçta bulunan Himmetli İlkokulu ve Ortaokulunda görevli öğretmenler Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA