Eski Ehliyetler İçin Geçerlilik Süresi Doluyor

Milyonlarca sürücü için vakit doluyor. Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için son değiştirme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde doluyor.

Eski Ehliyetler İçin Geçerlilik Süresi Doluyor
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Yeni tip ehliyete geçiş için milyonlarca sürücü için vakit doluyor. 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren eski tip ehliyetler geçerliliğini kaybedecek. Teni tip ehliyetlere geçiş için süre yıl sonunda dolacak olmasına rağmen 7 milyonu aşkın sürücü henüz ehliyetini yenilemek için başvuru da bulunmadı. 31 Aralık tarihinden itibaren eski tip ehliyetini kullanmaya devam eden vatandaşlara ise ceza kesilecek.

Ceza Ücreti Ne Kadar?

Eski tip ehliyetlerin kullanım süresi 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren doluyor. 6 aylık süre zarfından ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren cezaya tabi tutulacaklar. Yani 1 Ocak 2025 tarihi itibari ile eski ehliyeti ile trafik çevirmesine giren sürücüler 2 bin 610 TL cezaya ödemek zorunda kalacaklar.

Yeni Ehliyete Başvurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yeni tip ehliyete başvuru yapılması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden aldığınız randevunun ardından hazırlamanız gereken belgeler şu şekilde;

  • Sağlık Raporu
  • Kimlik
  • Eski ehliyet
  • Harç Ödemesi
  • Son 6 ayda çekilmiş vesikalık fotoğraf

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.