Domatesleri Bu Kadar Besleyici Yapan Nedir?

Uzmanlar, “Domates ve domates bazlı ürünler tüketmek vücudunuzu kanser ve kalp hastalıklarından korumaya yardımcı olabilir.

Domatesleri Bu Kadar Besleyici Yapan Nedir?
Yayınlama: 19.06.2024
A+
A-

Uzmanlar, “Domates ve domates bazlı ürünler tüketmek vücudunuzu kanser ve kalp hastalıklarından korumaya yardımcı olabilir. C vitamini aynı zamanda kan damarlarını, kasları ve kemiklerimizin bazı kısımlarını oluşturmak için de önemlidir” diyor. “Göz sağlığı ve büyüme ve gelişme için A vitamini gereklidir.”

Sebzelerin kalorisi doğal olarak meyvelerden daha düşük olduğundan, 100 kaloriye eşit olacak şekilde meyvelerden çok daha fazla miktarda sebze yemeniz gerektiğini söylüyor. Daha büyük bir hacim daha fazla besin maddesini paketleyeceği için bu, sebzeleri PFV puanlama sisteminde öne çıkaracaktır. Berger, domateslerin bir sebzeye benzer beslenme profiline sahip düşük kalorili bir meyve olduğunu açıklıyor. Tarım Bakanlığı’nın besin veri tabanına göre, 60 gramlık bir erik domatesi yalnızca 12 kalori ve üç gramdan az karbonhidrat içeriyor. Berger, domatese kırmızı rengini veren önemli besin maddesi olan likopen açısından da zengin olduğunu söylüyor.O halde domates açısından zengin salçaları ve sosları getirin!

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.