Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Şehir Hastanesi, sosyal konut kura çekimi ve anahtar teslim törenlerini kapsayan etkinlikte, kentin kalkınması için hayata geçirilen projeler kamuoyuna tanıtıldı.

Sosyal Konutta Mart 2027 Hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzyılın Konut Projesi" olarak adlandırılan 500 bin sosyal konut hamlesinde gelinen son noktayı paylaştı. Aydın genelinde merkezde 2 bin 100, ilçelerde ise 4 bin 873 olmak üzere toplam 6 bin 973 konutun kurasının çekildiğini belirten Erdoğan, teslimat sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Konutlarımızın ilk teslimatlarını 2027 yılının Mart ayından itibaren yapmak niyetindeyiz. Sadece konut değil; mahalle konakları, anaokulları ve spor salonlarını da milletimize kazandıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi2

Emniyet’ten araç alım satımı yapacaklara kritik uyarı
Emniyet’ten araç alım satımı yapacaklara kritik uyarı
İçeriği Görüntüle

Muhalefete Deprem Bölgesi Tepkisi

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, ana muhalefetin deprem bölgesi üzerinden yürüttüğü siyaseti "istismar" olarak nitelendirdi. Hatay’da 455 bininci konutun teslim edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Üç yıldır neredeydin Özgür efendi? 455 bin konut yapılırken sen neyle meşguldün? İnşa çalışmaları bitmek üzereyken deprem bölgesini hatırladılar. Bunların ülkede ne olup bittiğinden haberi yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi

Aydın Şehir Hastanesi Hizmete Girdi

Aydın'a kazandırılan en büyük yatırımlardan biri olan Aydın Şehir Hastanesi’nin açılışı da törenle gerçekleştirildi. 65,5 milyar liralık yatırım bedeline sahip dev tesisin özellikleri dikkat çekiyor:

  • Yatak Kapasitesi: 1300 yatak

  • Poliklinik ve Ameliyathane: 365 poliklinik, 34 ameliyathane

  • Yoğun Bakım: 250 yatak kapasitesi

  • Teknoloji: Nükleer tıp merkezi, 45 diyaliz cihazı, 3 MR ve 3 tomografi cihazı.

Erdoğan, bu tesisin aynı zamanda bir eğitim ve araştırma hastanesi olarak tıp dünyasına yeni kadrolar yetiştireceğini vurguladı.

Yerel Yönetime Övgü ve Küresel Eleştiri

Törende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sosyal belediyecilik çalışmalarına da değinen Erdoğan, belediyenin çocuk gelişim merkezlerinden otizm merkezlerine kadar tamamlanan 8 projesini tebrik etti.

Konuşmasının son bölümünde küresel gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel nizamın çatırdadığını ve Batılı liderlerin artık Türkiye’nin yıllardır dile getirdiği "sistem adaletsizliği" eleştirilerine hak vermeye başladığını ifade etti.

Kaynak: AA