CHP’li Şevkin: “Vatandaşa yeni yük biniyor, imtiyazlılar daha çok korunuyor”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, garsonların bahşişine dahi göz diken iktidarın Çin menşeli firmaların milyarlarca liralık borcunun üstünü çizmeye hazırlandığını vurguladı.

CHP’li Şevkin: “Vatandaşa yeni yük biniyor, imtiyazlılar daha çok korunuyor”
Yayınlama: 22.07.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bütçede onarılmaz yaralar açan AKP iktidarının her geçen gün daha çok vatandaşın sırtına yük bindirdiğini belirtti.

Vergi yasalarıyla yeni kaynak arayışına giren, garsonların bahşişine dahi göz diken iktidarın diğer taraftan büyük ve yandaş holdinglerin vergi borcunu sildiğini kaydeden Dr. Şevkin, AKP’nin bununla da yetinmeyip kamunun milyarlarca liralık alacağından da vazgeçmeye hazırlandığını dile getirdi.

Dr. Şevkin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülecek (23 Temmuz 2024 Salı) “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile Çin menşeli e-ticaret devine milyarlarca liralık vergi avantajı sağlanacağını vurguladı.

İKİ YILDA 70 MİLYAR LİRADAN VAZGEÇECEKLER!

Komisyon Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların boğazından kıstıkça kısan, işçiyi, emekliyi, memuru, asgari ücretliyi boynu bükük bırakan ve tek ekmeğe muhtaç hale getiren iktidarın, Çinli otomobil devi BYD’ye sunduğu yatırım teşvikinden sonra Trendyol’a da iki yıl içinde yaklaşık 70 milyar liralık avantaj sağlamaya hazırlandığını belirtti.

Ekonomik krizin tüm yükünü vatandaşa yükleyen iktidarın, yasa teklifiyle firmanın lisans bedelinin önemli bir bölümünden vazgeçeceğini kaydeden Dr. Şevkin, “AKP, bir taraftan vergi torbasıyla kaynak arayışına giriyor diğer taraftan milyarlarca liralık vergi borçlarını, lisans bedellerini bir çırpıda siliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diye sordu.

Söz konusu firmanın lisansının yanı sıra ihracat gelirleri üzerinden de vergi indirimine gidileceğini vurgulayan Dr. Şevkin, AKP iktidarının vatandaşın sırtına yeni kamburlar yüklemek için adeta çırpındığını ifade etti.

İCRA DOSYALARI PATLIYOR, ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKIYOR!

Emekli için kaynak yokluğundan seyyanen zam yapılmadığına dikkat çeken, asgari ücretlinin de perişan edildiğini ifade eden Dr. Şevkin, “Türkiye’nin gelecek 12 ay içinde ödemesi gereken dış borç miktarı 235,3 milyar dolar. Vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçları 5-12 Temmuz haftasında 32,5 milyar lira daha artarak 3,31 trilyon liraya yükseldi. Karşılıksız çıkan çek sayısı bu yılın ilk altı aylık döneminde yüzde 78,7 oranında artarak, 62 bin 597’den 111 bin 886’ya kadar yükseldi. Karşılıksız çıkan çeklerin parasal tutarı ise yüzde 254 oranında artarak 19 milyar liradan 67,9 milyar liraya kadar çıktı. Vatandaşın icra dairelerinde işlem gören dosya sayısı 4 milyon 955 bin. Tüm bunlar işletmelerin, vatandaşların nasıl bir çıkmaza sürüklendiğini açıkça gösteriyor. Ancak imtiyazlar, kayırmalar, vergi istisnaları, ballı maaşlar olabildiğince devam ediyor. Milyarlarca lira kesinleşmiş vergi alacaklarının üstü bir çırpıda çizilebiliyor” diye konuştu.

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP’nin milleti canından bezdiren beceriksiz ekonomik açmazlarının faturasını halka ödetmekten vazgeçip, yükü sadece vatandaşın sırtına yükleyen politikasına son vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Müzeyyen Şevkin / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.