Bu yiyecekler asla dondurucuda saklanmamalı

İster toplu pişirilmiş yemekleri saklamak, ister artıkları güvenli bir şekilde saklamak veya hazır yiyecekleri en iyi durumda tutmak olsun, ev tipi dondurucu sahip olabileceğimiz en kullanışlı, en çok çalışan cihazlardan biridir.

Bu yiyecekler asla dondurucuda saklanmamalı
Yayınlama: 07.07.2024
A+
A-

Ancak her yiyecek sıfırın altındaki sıcaklıklara dayanacak kadar sağlam değildir – ayrıca, susuzlaştırma, tekrar sulandırma ve dondurucu yanığı birçok hassas yemeği ve malzemeyi etkileyebilir. Neyin nerede saklanması gerektiğini anlamanıza yardımcı olmak için, dondurucuya asla gönderilmemesi gereken yaygın yiyeceklerin bir listesini derledik.

KREM PEYNİR

Krem peynirdeki yüksek su içeriği, tüm kabı kullanmaya başlamadan önce bakteri bozulmasına yatkın hale getirir. Ancak uyaralım: Bu yüksek yağlı peyniri dondurucuda saklayın ve hepimizin sevdiği o muhteşem ipeksi kıvam taneli, ufalanan ve ıslak hale gelecektir. Evet, dondurulmuş krem ​​peynir hala yemek pişirmede kullanılabilir – belki bir çorbaya karıştırılabilir veya keklere pişirilebilir – ancak bir peynir tabağında veya bir simidin üzerine sürülebilir.

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Süpermarketten aldığımız önceden dondurulmuş kızarmış yiyeceklerin bu kadar uzun bir endüstriyel içerik listesi içermesinin gerçekten iyi bir nedeni var. Kızarmış yiyeceklerin kuru ve çıtır yapısını korumak gerçek bir bilimdir. Taze veya ev yapımı kızarmış yiyecekler dondurma işlemiyle ilişkili en büyük sorunlardan birine yenik düşecektir: nem. Bir hamurun narin kabarcıklı yapısı – veya kızarmış bir malzemenin çıtır kaplaması – çözülürken bükülecektir.

DAHA ÖNCE DONDURULMUŞ ÇİĞ ET

Dondurucunun durakladığını ancak gıdalardaki bakteri aktivitesini ortadan kaldırmadığını hatırlamakta fayda var. Bu, patojen içerme riski yüksek olan gıdaların, özellikle çiğ et, balık ve kabuklu deniz ürünlerinin ekstra dikkatli bir şekilde işlenmesi gerektiği anlamına gelir. Bu proteinleri tekrar dondurmadan önce pişirdiğimizde, ısı mevcut mikropların çoğunu öldürür ve gıda zehirlenmesi riskini azaltır. Ancak çözülmüş gıdalar bu adım olmadan tekrar dondurulduğunda , zararlı bakterilere çoğalmaları için ekstra zaman verilir ve bu da kötü bir gıda zehirlenmesi nöbetine neden olabilir.

KARPUZ

Yazın en iyi serinleticisi olduğundan, karpuzun dondurulmuş olarak harika olması mantıklı, değil mi? Yanlış! Tazeyken dudak şapırdatan meyve suyu veren o hassas hücre yapıları, dondurucunuzun düşük sıcaklığı tarafından onarılamayacak şekilde hasar görecektir. Çözülmeye bırakıldığında, karpuzunuz tamamen çökecek ve geriye biraz sümüksü kırmızı bir lapa kalacaktır. Güçlü bir blender günü kurtarabilir, buzlu parçaları lezzetli bir kar lapasına dönüştürebilir; sadece küçük parçalar kullandığınızdan emin olun.

YOĞURT

Bu soğuk, kremsi malzemeyi gelecekte kullanmak için saklamak istemeniz doğaldır, ancak yoğurdu dondurucuya atmak iyi bir fikir değildir. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda saklandığında, yoğurttaki yağlar ve su büyük buz oluşumlarına ayrılarak bölünmüş bir doku oluşturur – çözüldüğünde ekstra asidik bir tat vermesinin yanı sıra. Arta kalan yoğurdunuzu iyi bir şekilde değerlendirmek için, tuzlayıp fazla peynir altı suyunu süzerek labne yapın.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.