“BİZ GELEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİZ” TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - Adana’da Taş Köprüde 3 yıldır kuruyemiş ve kahve satışı yapan Mahmut Cengiz satışlarının...

Yayınlama: 07.10.2023
Düzenleme: 07.10.2023 15:14
A+
A-

“BİZ GELEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Taş Köprüde 3 yıldır kuruyemiş ve kahve satışı yapan Mahmut Cengiz satışlarının durgun seviyede ilerlediğini ve gelen zamlar yüzünden müşterilerin onları suçladıklarını bahsetti.

Cengiz, “Kahveye ve diğer sattığımız ürünlere gelen zamlar tabii ki çok etkiledi  yani mesela günlük biz 10 kilo satıyorsak misal vereyim ki bu %50 düştü fiyat yükselmesinden dolayısıyla.  Gelen müşteriler kahveye ya da diğer ürünlere zam gelince sanki biz yapıyormuşuz gibi uğraşıyoruz. Çünkü ilk temasta biz olduğumuz için insanlar tepki gösteriyor ister istemez. Ya diyor geçen almıştık şu fiyata bu sefer bu fiyata aldık diyor” diye belirtti.

“GELEN ZAMLARIN BİZİMLE BİR ALAKASI YOK”

Mahmut Cengiz gelen zamlar nedeniyle aldıkları tepkilere şöyle değindi; “Bizlere bu zamları niye keyfinize göre de zam yapıyorsunuz diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.  Ya bizle alakası yok. Gelen zamların bizimle bir alakası yok dolar arttı, ÖTV artı, şu arttı ama yok. İnsanlar ne kadar da olsa bizim yaptığımızı sanıyor ve bize tepki gösteriyorlar.  Pandemiden bu yana işlerimizde %50 azalma oldu. Özellikle şu bir 5-6 ay içinde daha da düşme yaşandı. Şu an insanlara alım gücü otomatikman ister istemez ki düştü oldu. “

“ZAM GELME TARAFTARI DEĞİLİZ”

Cengiz, “Bize göre zam gelmesin olduğu gibi dursun.  Zam gelme taraftarı değiliz. Çünkü ben atıyorum bugün üç yüz liraya fındığı satıyorum. Yarın fındık geliyor bana üç yüz elli liraya. Bu sefer sattığımı da yerine koyamıyorum. Sattığımı değerimi koyamadığım için ne oluyor? Gelen zamlar nedeniyle sektörde   küçülme oluyor. O yüzden biz gelen zamdan çok memnun değiliz. Hiç zam gelmese daha rahat oluruz” belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.