Bilmeniz gereken 5 sağlıklı sabah alışkanlığı

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın - Sağlıklı alışkanlıklar edinmek, iyi yaşanmış bir hayat yaşamanın bir yoludur. Güne iyi sabah alışkanlıklarıyla ya da kötü alışkanlıklarla başlayabilirsiniz. Her şey...

Bilmeniz gereken 5 sağlıklı sabah alışkanlığı
Yayınlama: 07.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Sağlıklı alışkanlıklar edinmek, iyi yaşanmış bir hayat yaşamanın bir yoludur. Güne iyi sabah alışkanlıklarıyla ya da kötü alışkanlıklarla başlayabilirsiniz. Her şey size ve gününüzün nasıl geçmesini istediğinize bağlı. Hepimizin bildiği gibi, ister olumlu ister olumsuz olsun, güne nasıl başladığınızı, günün geri kalanında nasıl hissedeceğinizi belirleyebiliriz.

BİR BARDAK SU İÇİN

Susuz kalmamak için günde 8 bardak su içmelisiniz. Uzmanlara göre günlük sıvı alımının yaklaşık yüzde 20’si genellikle yiyeceklerden, geri kalanı ise içeceklerden geliyor . Sabahları su içmek sadece egzersiz yaparken faydalı değildir. Uyandıktan hemen sonra bir bardak su içmek toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Bunu önceden yapmak sağlıklı bir yaşam sürmenin iyi bir yoludur.

SABAHLARI EGZERSİZ YAPIN

Sabah antrenmanı, basit ve zor egzersizlerden oluşabilen bir egzersizdir. Sizin için iyi olan bir tür egzersiz yaptığınız sürece. Egzersiz yapmak istemenizin birçok nedeni olabilir. Mesela sizi uyandırabilir ve günü fethetmeniz için size enerji verebilir. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre insanlar egzersiz yaparak enerji seviyelerini yüzde 20 oranında artırabilir ve yorgunluklarını yüzde 65 oranında azaltabilirler. Ancak metabolizmayı hızlandırdığı gösterilmiştir.

SABAHLARI BİRAZ GÜNEŞ IŞIĞI ALIN

Sabah erkenden biraz güneş almak sizi kesinlikle uyandırabilir. Az önce uyuduktan sonra karanlıkta otururken perdelerin kapanmasıyla karşılaştırıldığında. Öyleyse neden uyanır uyanmaz panjurları açmıyorsunuz? Temiz havayı koklamak için dışarıya bir adım daha yaklaşarak başlamak daha da iyidir.

UYANINCA SABAH TELEFONUNUZU KULLANMAYIN

Hava aydınlandıkça ve sabahın erken saatlerinde, Uyandığınızda en azından ilk bir saat boyunca telefonunuzu kullanmamak, E-postalarınızı veya mesajlarınızı kontrol etmemek önemli bir sağlıklı alışkanlıktır. Uyandığınızda ve doğrudan bu bildirimleri kontrol etmeye koştuğunuzda strese yol açabilirsiniz. Çünkü, İşle ya da aileyle ilgili olsun, gelecek ve ne yapmanız gerektiği konusunda endişeleniyorsunuz.

OLUMLU BİR ŞEYLER SÖYLEYİN 

Olumlamalar söylemek sizi mutlu bir ruh haline yönlendirmenin iyi bir yoludur. Neye sevindiğinizi ya da minnettar olduğunuzu söylemekte zorlanıyorsanız. Ardından, daha az yoğun görünmesini sağlayarak her zaman işe yarayabilecek bir şeyi yazın. 5 şeyle başlayın ve büyük sıfıra (10) kadar gidin. Ancak uyandığınızda ve olumlu bir şeyler söylediğinizde, kesinlikle gülümsemeye zorlamanıza gerek kalmayacaktır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.