Başkan Karahan: “Medya, kadına yönelik şiddet içeren ve ayrımcılığa dayalı yayınlarla dolu”

Cumhuriyet Kadınları Derneği, kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın ayağını değerlendirmek üzere çalışma başlattı.

Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

 

Kadına yönelik şiddetle mücadelede medyanın sorumluluğunu ele almak üzere Cumhuriyet Kadınları Derneği, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu’ çalışması başlattı. Seyhan ve Çukurova şubelerinin İnönü Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şube Başkanı Banu Karahan, medyanın kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa dayalı yayınlarla dolu olduğunu ifade etti.

Karahan: “Kadının da, ailenin de, toplumsal yaşamımızın da sahte biçimlerde sunulduğu bir medya kuşatmasıyla karşı karşıyayız”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şube Başkanı Banu Karahan, “Televizyon dizilerinde ve öğleden sonra kuşağı programlarında “kadın” daha çok hangi karakterlerde karşımıza çıkmaktadır? Dedikoducu, şiddet gören, dolap çeviren, mutsuz, söz hakkı olmayan, cinselliğini kullanan, aldatan, aldatılan, ezik, saygı görmeyen, yalancı, savurgan, sadakatsiz,eğitimsiz, iş görmeyen, üretmeyen, çalışmayan, cahil.. Aile yapıları da çoğunlukla bu “kadın” tiplerinin yaşadığı ortamlara uygun örneklenmektedir: Sevginin ve iletişimin olmadığı; şiddetin yaşandığı; gizli işlerin çevrildiği; kaynağı belirsiz gelirlere, sınırsız giderlere sahip; mafyaya, yasadışı işlere bulaşmış aileler..Kadının da, ailenin de, toplumsal yaşamımızın da SAHTE biçimlerde sunulduğu bir medya kuşatmasıyla karşı karşıyayız. Reytingi artırmanın yolunu bu yöntemde bulan medya kuruluşları, bu türde dizi ve programların halk tarafından beğenildiğini ve talep edildiğini savunmaktadır” şeklinde ifade etti.

“Medyanın ‘Toplum talep ediyor, biz de sunuyoruz’ söylemi gerçeklerin üzerini kapatmaktadır”

Başkan Karahan, “Medyanın “Toplum talep ediyor, biz de sunuyoruz” söylemi gerçeklerin üzerini kapatmaktadır. Gerçek olan, emperyalist kapitalist sistemin yarattığı yozlaşma kültürünün medya aracılığıyla ve büyük sermayeler eliyle topluma “arz” edildiğidir. Büyük teknolojik gelişmelerle devleşen kitle iletişim araçları karşısında insanımız “umduğunu değil, bulduğunu izler” durumdadır.” Toplumu etkileme ve dönüştürme gücü malum olan medyamızda; kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığı sıradanlaştıran, kültürel kodlarımızı aşındıran, ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlayan yayınlar istemiyoruz” dedi.

Başkan Banu Karahan: “Medyadan Millî kültürümüzün beslenerek genç kuşaklara doğru yaygınlaştırılmasını gözeten yayınlar istiyoruz”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şube Başkanı Banu Karahan, Medyadan isteklerini şu şekilde belirtti: “Onurlu, çalışkan, fedakâr kadınlarımızın ayrımcılığa karşı başı dik mücadelesini destekleyen, Kadınlarımızın üreterek, çalışarak toplumda var olma arzusunu işleyen, Millî kültürümüzün beslenerek genç kuşaklara doğru yaygınlaştırılmasını gözeten yayınlar istiyoruz.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.