Başkan Çığ: “Yaşam hakkı, en temel insan hakkıdır”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Çığ, Ceyhan Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Kadınların erkek egemen toplum düzenine karşı mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

Başkan Çığ: “Yaşam hakkı, en temel insan hakkıdır”
Yayınlama: 13.10.2024
A+
A-

Hayatını kaybeden kadınlar için Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Çığ yaptı. Katılımcılar, 6284 sayılı kanunun uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

“Ülkemizde her gün en az bir kadın, her gün en az bir çocuk daha şiddete, istismara, cinayete kurban veriliyor”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Çığ, “Bizler; kadınlar, kız kardeşler, anneler bu erkek egemen toplum düzenini değişmesini istiyor, mücadele ediyoruz. Bugün burada bir arada olma sebebimiz büyük acımız, öfkemiz ve bunlarla birlikte yaşama olan umudumuz, inancımız! Ülkemizde her gün en az bir kadın, her gün en az bir çocuk daha şiddete, istismara, cinayete kurban veriliyor. Biliyoruz ki yaşam hakkı, en temel insan hakkıdır. Ama ne yazık ki bu hak, her geçen gün daha vahşice elimizden alınıyor. Bizler; kadınlar, kız kardeşler, anneler bu erkek egemen toplum düzenini değişmesini istiyor, mücadele ediyoruz” dedi.

“Bizler 6284’ü uygulatmak için İstanbul Sözleşmesini yeniden kazanmak için mücadele etmemiz lazım”

Özgür Çığ, “Kadınlar olarak yalnızca toplumsal hayatta eşitliği savunmak bu uğurda mücadele etmek için maalesef ki önce hayatta kalmayı başarmak, yaşam hakkımıza sahip çıkmak zorundayız. Bizlerin yaşam hakkını koruyamayan düzene karşı 6284’ü uygulatmak için İstanbul Sözleşmesini yeniden kazanmak için mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Ülkemizin sokaklarında, evlerimizde, iş yerlerimizde öldürülen kadınlar, yok olan hayatların sorumlusu 6284’ü uygulamayanlar, erkek şiddetini/ faili koruyanlar, İstanbul sözleşmesinden bir gecede imza çekenlerdir” dedi.

“Sokakta bizde varız demeye devam edeceğiz”

Başkan Çığ, “Adaletin sağlanması için, çocuklarımızın güven içinde yaşayabilmesi için biz kadınların eşit ve özgürce nefes alabilmemiz için geleceğimiz, hayallerimiz, Umutlarımız ve ülkemiz için evde, işte, sokakta bizde varız demeye devam edeceğiz. Gülistan için İkbal için Ayşenur için Narin için katledilen her bir kadın için birimizin daha adını yazmamak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki biz sustukça, biz göz yumdukça, şiddet de sessizce büyüyor ve korunuyor” ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.