Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik desteklerin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Şubat ayı itibarıyla yapılacak ödemelerde önemli bir detay öne çıkıyor: Bu ayki ödemeler, memur maaş katsayısındaki düzenlemeyle birlikte zamlı olarak vatandaşlara ulaştırılıyor.
Toplamda 9,7 Milyar Liralık Dev Destek
Bakan Göktaş tarafından paylaşılan verilere göre Şubat ayı destek ödemeleri dikkat çekici bir boyuta ulaştı. Bu kapsamda yaşlı aylıkları için yaklaşık 5,4 milyar lira, engelli aylıkları için ise 4,3 milyar lira olmak üzere toplamda 9,7 milyar liralık dev kaynak, hak sahiplerinin kullanımına sunulmuş oldu.
"İnsan Odaklı Politika Önceliğimiz"
Hizmetlerin sadece maddi yardımla sınırlı kalmadığını, engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayatın her kademesinde aktif rol almalarını hedeflediklerini belirten Göktaş, şunları kaydetti: "Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda vatandaşlarımızın yanındayız. Hak temelli ve kapsayıcı politikalarımızla, bireylerin kendi ayakları üzerinde durabildikleri bağımsız bir yaşam sürmelerini önemsiyoruz."
Ödemeler Başladı
Yapılan yasal düzenlemeler sonrası hesaplanan yeni tutarlar, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bakan Göktaş, ödemelerin tüm vatandaşlar için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı.





