Türkiye’nin önde gelen tenis kulüplerinden Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) sporcuları, farklı yaş kategorilerinde elde ettikleri başarılarla Türkiye şampiyonluk kupalarını Adana’ya kazandırdı.

Şampiyona Adana ve Alanya’da yapıldı

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Türkiye Şampiyonası Adana’da ATDSK ev sahipliğinde, 18 Yaş Türkiye Şampiyonası ise Antalya’nın Alanya ilçesinde Turgay Soysal Tenis Akademisi’nde gerçekleştirildi. Adana’daki organizasyona 17 farklı ilden 78 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara kupalarını TTF Sportif ve Teknik Direktörü Erhan Oral, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu üyeleri ve Adana Tenis İl Temsilcisi takdim etti.

Atdsk’lı Tenisçiler Türkiye Şampiyonluk Kupalarını Adana’ya Getirdi2

Kuzey Kerem Bayrak Türkiye şampiyonu oldu

Adana’da yapılan 16 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda finalde ATDSK’lı raketler Kuzey Kerem Bayrak ve Ziya Ayberk Aydın karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maç sonunda Bayrak Türkiye şampiyonu olurken, Aydın tek erkeklerde ikinciliği elde etti. Ayrıca Toprak Konya çift erkeklerde, Öykü Şahbaz ise çift kadınlarda Türkiye ikincisi oldu.

Atdsk’lı Tenisçiler Türkiye Şampiyonluk Kupalarını Adana’ya Getirdi3

Alpay Güler 18 yaş kategorisinde şampiyon

Alanya’daki 18 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda ATDSK sporcusu Alpay Güler, tek erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Güler ayrıca çift erkeklerde Türkiye ikinciliği elde ederek turnuvayı iki kupa ile tamamladı.

TFF Duyurdu: Adana 01 FK’ya Yükselme Yolu Açıldı
TFF Duyurdu: Adana 01 FK’ya Yükselme Yolu Açıldı
İçeriği Görüntüle

“Türk tenisinin gelişimi için çalışıyoruz”

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, şampiyon sporcuları tebrik ederek şunları söyledi:

“Türkiye Şampiyonluğu önemli bir organizasyon. Teknik Direktörümüz Sayın Erhan Oral’a ve Federasyon Başkanımız Sayın Şafak Müderrisoğlu’na teşekkür ederiz. Kulüp olarak sözde değil, özde çalışarak tenisin tabana yayılması ve Türk tenisinin gelişimi için desteğimizi sürdürüyoruz. Türk tenis modelinin inşasında katkımız olursa ne mutlu bize.”

Kaynak: Haber Merkezi