Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), bölge sanayicilerinin uluslararası pazarlardaki gücünü artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Temsilcisi Tamerlan Taghiyev ve beraberindeki heyet, AOSB’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında “Azerbaycan’a Yatırım: Teşvikler ve Destek Mekanizmaları” başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Azerbaycan’daki yatırım ortamı, yatırımcılara sunulan teşvikler ve destek mekanizmaları ile iki ülke arasında geliştirilebilecek yeni ticari iş birlikleri ele alındı.

Aosb’den Azerbaycan’a Yatırım Köprüsü (2)Azerbaycan heyeti AOSB’de

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmede, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Elshan Asadov ve Azerbaycan Ticaret Temsilciliği Başdanışmanı Cavid Abdullayev de yer aldı.

Görüşmede AOSB’nin gelişimi, devam eden yatırımları ve projeleri hakkında Azerbaycan heyetine bilgi verildi. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin üretim, sanayi ve yatırım ekseninde daha da geliştirilmesine yönelik fırsatlar değerlendirildi.

Aosb’den Azerbaycan’a Yatırım Köprüsü (1)Sanayicilere Azerbaycan yatırımları anlatıldı

Ziyaret programı kapsamında AOSB sanayicilerine yönelik bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirildi.

Tamerlan Taghiyev’in sunumuyla düzenlenen toplantıda, Azerbaycan’ın yatırımcılara sunduğu imkanlar, teşvik paketleri ve destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi. Toplantıya AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’nün yanı sıra Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Asım Gül, Ahmet Aslan, N. Yiğit Dağsuyu ve M. Tansel Ün, Denetim Kurulu Üyeleri Ali Fuat Batmaz ve Can Ulaştırıcı, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Elshan Asadov, Azerbaycan Ticaret Temsilciliği Başdanışmanı Cavid Abdullayev ve bölge sanayicileri katıldı.

Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, AOSB’de faaliyet gösteren firmaların Azerbaycan pazarında değerlendirebileceği yatırım ve iş birliği imkanları üzerinde duruldu.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü ilişkilerin ticaret, sanayi ve yatırım alanlarında yeni ortaklıklara dönüştürülmesinin önemine dikkat çekildi.

Aosb’den Azerbaycan’a Yatırım Köprüsü (3)Sütcü: Sanayicilerimize yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz

Vergi ihbarlarında yapay zeka dönemi başlıyor
Vergi ihbarlarında yapay zeka dönemi başlıyor
İçeriği Görüntüle

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü ilişkilerin ekonomik iş birlikleriyle daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sanayicilerin uluslararası pazarlardaki gücünü artırmanın öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Sütcü, Azerbaycan’ın sunduğu yatırım imkanlarının önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

Sütcü, “Sanayicilerimizin uluslararası pazarlardaki gücünü artırmak, yeni yatırım alanlarına ulaşmalarına katkı sunmak ve bölgemizin küresel ticaret ağlarındaki etkinliğini geliştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kardeş ülke Azerbaycan’ın sunduğu yatırım imkânları ve teşvik mekanizmalarının sanayicilerimiz açısından önemli fırsatlar barındırdığına inanıyoruz” dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü bağların ticari yatırımlarla daha ileriye taşınmasını hedeflediklerini belirten Sütcü, karşılıklı bilgi paylaşımının ve doğrudan temasların önemine dikkat çekti.

Sütcü, bu tür buluşmaların yeni yatırımlara, ortaklıklara ve sürdürülebilir ticari ilişkilere zemin hazırlamasını temenni ederek Azerbaycan heyetine ve programa katılan sanayicilere teşekkür etti.

Kaynak: AOSB