Altın Koza Film Festivali “Belgesel Özel Gösterimleri” belli oldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film ‘Belgesel Özel Gösterimleri’ açıklandı.

Altın Koza Film Festivali “Belgesel Özel Gösterimleri” belli oldu
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Belgesel Özel Gösterimleri belli oldu.

Belgesel Özel Gösterimleri kapsamında 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Adana 6 film seyircisiyle buluşacak.

Altın Koza Film Festivali’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gösterimde yer alacak filmler şu şekilde:

Ümit Kıvanç belgeseli olan “Çok Kötü Bir Şey Oldu”;Türkiye’nin siyasal ve toplumsal tarihinde derin bir kırılma yaratan Madımak Katliamı’nı, öncesi ve sonrasında Alevilerin uğradığı baskı, eşitsizlik, ayrımcı politikalar, katliamlar ve bunlara karşı Alevi toplumunun yakın tarihte yürüttüğü mücadelenin panoramasını sunuyor.

Ömer Leventoğlu belgeseli “Dayanışma Zamanları”; Afetlerin hemen ardından toplum olarak gösterilen refleksleri ve dayanışma etkinliklerini mercek altına alıyor.

Esin Özalp Öztürk belgeseli “Işığın Hasadı”; Ankara’nın Evren ilçesindeki mevsimlik işçileri konu alan ve günde sadece 2 saat çalışan jeneratörün etrafında şekilleniyor

Zeynep Bayraktutan ile Gökhan Kasapoğlu belgeseli “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” ; Yönetmen Tunç Başaran’ın özel hayatını ve filmlerini konu alıyor.

Ahmet Kılıç’ın belgeseli “Şahit”; Süryani Hristiyan Hah (Anıtlı) köyünde yaşayan ve köy işleri dışında Süryanice dil öğretmenliği de yapan Benyamin Aydın’ı odağına alıyor.

Vedat Atasoy belgeseli “Umut Pina”; Marmara Deniz’nde bulunan pinaları korumak amacıyla uğraşan Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın çabalarını kayıt altına alıyor.

Gösterim çizelgesine ulaşmak, hangi filmin hangi salon ve saat kaçta olacağını öğrenmek için linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.