Almanya’da ki Gurbetçi Türkler İçin Müjde Geldi

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları için sevindirici haber geldi. Artık Almanya’da kalabilmek için Türk vatandaşlığından vazgeçmek zorunda kalmayacaklar.

Almanya’da ki Gurbetçi Türkler İçin Müjde Geldi
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Almanya’da 27 Haziran’da yürürlüğe giren yeni ‘vatandaşlık yasası’ ile Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş ve Türk vatandaşlığından vazgeçmiş vatandaşların çifte vatandaşlık için yeniden şansı doğdu. Yeni yasa ile artık Alman vatandaşlığını kabul etmek isteyen Türk vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından feragat etmek zorunda kalmayacak. Bu bağlamda Türk vatandaşları için 21 yıl önce kaldırılan çifte vatandaşlık hakkı geri geldi.

Yeni yasa sayesinde 2000 yılından sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından feragat ederek Alman vatandaşlığına geçen vatandaşlar, yeniden Türk vatandaşlığını alabilecekler. 27 Haziran’da yürürlüğe giren yasayla vatandaşlığa geçiş süresi de 8 yıldan 5 yıla düşürüldü. Bunun yanı sıra sosyal bakımdan uyum sürecinde başarı gösteren, iyi Almanca bilgisi olan vatandaşlar ise Almanya’da ki yaşama sürelerinin 3 yılı ardından vatandaşlık başvuru hakkına sahip olacaklar.

Çifte Vatandaşlık İçin Başvuru Koşulları Nelerdir?

Almanya’da yaşayarak yeni yasa ile çifte vatandaşlık için başvuracak vatandaşlar için başvuru koşulları şu şekildedir;

  • Alman Yasası’nın demokratik temel düzenine bağlılık göstermesi
  • Vatandaşlığa kabul testi
  • Adli Sicil kaydında herhangi bir suçtan mahkûmiyet olmaması
  • B1 Seviye Almanca dil becerisi
  • Başvuracak vatandaşların kendi geçimini sağlıyor olması

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.