AKŞENER, KOCATEPE’DE KONUŞTU

Akşener, Biz, milletin çağrısını dile getirdiğimiz için, O yankı odalarında, ihanetle suçlandık! Biz, milletin iradesini savunduğumuz için, O yankı odalarında, işbirlikçilikle suçlandık! Biz, milletin itirazının sesi olduğumuz için, O yankı odalarında, iktidara “yamanmakla” suçlandık!

AKŞENER, KOCATEPE’DE KONUŞTU
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

TOROS – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz’un başlangıç noktası Afyonkarahisar’da konuştu.

Akşener, Yiğit kardeşlerim, cesur dava arkadaşlarım; Bugün, hep birlikte, buradayız. Afyonkarahisar’da, Kocetepe’nin eteklerindeyiz…Maziye buradan bakıp, geleceği buradan kurmak için; Altımızdaki, mukaddes topraktan güç alıp, ayağa kalkmak için; Sırtımızı, ecdadımızın mirasına yaslayıp, yeni bir yola çıkmak için; Bugün, hep birlikte buradayız!

Çünkü bugün, burada; Tarihin sinesine, çelik kalemle yazılan; 1000 yıllık bir mücadelenin ruhu var! Bugün, burada; “Allah-u Ekber” diyerek, özünü arındıranların, Orhun’un kaynağına, gönlünü adayanların izi var! Bugün, burada; Kefeniyle yola çıkan Alparslan’ın da; Çağ açan Fatih’in de;Hesap kapatan Mustafa Kemal’in de, evlatları var diyerek sözlerine başladı.

Kurduğu 16 devletin ardından, 17’ci devleti, Türkiye Cumhuriyeti’yle, Millet olma bilincine, sımsıkı tutunan, vatanseverler var! Aynı zamanda, bugün burada; 5 bin yıllık bir tarihin, Nice zorluklarla sınanmış bir milletin, Uçurumun kıyısına getirilmiş bir ülkenin, umudu var, inancı var, azmi var! Değerli dava arkadaşlarım; Anadolu, bir mühürdür. Bu mühür, şanlı asırların mührüdür. Bu mühür, kutlu Türk vatanının, tapusunun mührüdür. Ve bu mühür, aziz Türk milletinin, iradesinin mührüdür dedi.

Hangi dönemde olursak olalım; Şartlar değişmiştir; ama tüm şartlara meydan okuyan, o çelikten duruş, değişmemiştir. İnsanlar değişmiştir; ama nesilden nesile devrolan, o kutlu vazife, değişmemiştir dedi.

Düşman değişmiştir; ama hakka tapan Türk Milleti’nin, o mutlak zaferi, değişmemiştir! İşte bu hafta, o zaferlerin tekerrür ettiği, kutlu bir haftadayız.

Türk’ün istiklali ve istikbali için, aşılmaz surların yıkıldığı, Her türlü imkânsızın, mümkün kılındığı, Cennet vatanımızın, bizlere miras olarak bırakıldığı, Zafer Haftası’ndayız. Malazgirt Zaferimizin ve Büyük Taarruzumuzun başlangıcının, yıl dönümünde; Bir yanda, Anadolu’yu Türk’e yurt yapan, Sultan Alparslan’ımızı, Diğer yandaysa, Anadolu’nun sinesini, namahreme kapatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü,saygı, minnet ve rahmetle anıyorum…

Akşener, Cumhuriyetimizin, 100’üncü yılına erişmemize, şunun şurasında, 2 ay kaldı. Biliyorsunuz Ak Parti; seçimlerden hemen önce, milletimize, bir çok vaatte bulunmuştu. İktidarın, ilk 90 gününe baktığımızda ise, maalesef bu vaatlere, bırakın yaklaşmayı,her geçen gün, uzaklaştıklarını görüyoruz. Biz, iktidarın, bu vaatlerini, hiçbir zaman gerçekleştirme niyetinde olmadığını, zaten biliyorduk. Ancak, seçim biter bitmez, milletimizin, elinde avucunda olanı, hoyratça çekip kopartmaya, cüret etmelerini de, açıkçası beklemiyorduk. Yapılan son maaş zamları, daha zamlar yürürlüğe girmeden, erimeye başladı. Asgari ücret zammı, daha hesaba yatmadan, açlık sınırının altında kaldı. “Enflasyonla mücadele edeceğiz.” diye başladıkları her cümle; dönüp dolaşıp, “Ama tüm faturayı da, millete keseceğiz.” diye bitiyor.

Ve maalesef; Bizzat kendi iş bilmezliklerinin bedelini, yeni dönemlerinde de, yine milletimiz ödüyor… Yıllarca, “faiz sebep, enflasyon sonuç” diye diye, ekonomiyi bu hâle, bu iktidar getirdi. Kaç bakan, kaç başkan, kaç bürokrat harcadılar,yine de beceremediler. Milletimizi oyalamak için; yazdan kışa, kıştan yaza, bahane üretip durdular. Oysa siyaset, sadece seçim kazanmaktan,ya da kaybetmekten ibaret değildir. Siyaset; yurduna, üzerinde emeği olanlara, kendi insanına, faydalı iş yapabilmektir. Milletinin derdini, dert edinmek, mutluluğuyla, mutlu olabilmektir. Ama Ak Parti iktidarı ne yapıyor? Memleketi, kendi elleriyle içine soktuğu krizden, çıkarmak için; hâlâ milletin cebine, el uzatıyor. İğneden ipliğe ağırlaşan vergilerle; ev kiralarından, temel gıda ürünlerine kadar; her gün tırmanan fiyatlarla, durmak bilmeyen zamlarla, enflasyonun bedelini, milletimize ödetmeye,hâlâ devam ediyor.

Akşener, Memlekete en küçük fayda getirmeyen,partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulmak; milletimize, bir çıkış yolu açmak istedik. Türkiye’yi, hak ettiği gibi, zengin, mutlu ve huzurlu bir geleceğe taşımak için çalıştık.

Bu yolda, hiçbir fedakârlıktan da kaçınmadık. Meselemiz, Türkiye olduğu için; nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ama ne yazık ki, nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz, “önce millet, önce memleket” dedik. Ama ne yazık ki, “önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştık. Biz, milletimizin geleceği için, kendi çıkarlarımızdan vazgeçtik.
Ama ne yazık ki, Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. Ve en nihayetinde, maalesef olmadı, olamadı, olduramadık. Tüm çabalarımıza rağmen, 2023 seçimlerindeki yenilgiye, maalesef engel olamadık diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:
Biz, 20 Ocak 2020’den beri, yani 3 yıl boyunca, karış karış gezdiğimiz Anadolu’nun, mevcut iktidarın beceriksizliğinden, ne kadar bunaldığını gördük. Liyakatsizliğinden, ne kadar yaralandığını dinledik. Adaletsizliğinden, ne kadar yorulduğunu duyduk. Ancak aynı Anadolu’nun, bir kez daha, iki yumruk arasına sıkıştırılmak istemediğini de gördük. Sokaklarda, yolumuza çıkan vatandaşlarımızdan, bizzat duyduklarımızı, gittiğimiz her yerde anlattık. Milletimizin; geçmiş kavgaları tartışmaya, değerleri yarıştırmaya, veya düşmanlıkları beslemeye değil; Yeni şeyler duymaya, icraatleri konuşmaya, ve en nihayetinde de, kazanma umuduna odaklı olduklarını, defalarca dile getirdik. Ancak; açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; ne söylersek söyleyelim, kendimizi dinletemedik.Çünkü Türk siyaseti, belli başlı, yankı odalarına hapsedildi dedi.

Akşener, Biz, milletin çağrısını dile getirdiğimiz için, O yankı odalarında, ihanetle suçlandık! Biz, milletin iradesini savunduğumuz için, O yankı odalarında, işbirlikçilikle suçlandık! Biz, milletin itirazının sesi olduğumuz için, O yankı odalarında, iktidara “yamanmakla” suçlandık!
Peki tüm bunların sonunda ne oldu? Tüm bu sürecin içerisinden; En küçük pazarlık yapmadan çıkan kim oldu? Gizli kapaklı, tek bir işbirliğine girişmeyen kim oldu? En ufak kâr sağlamayan kim oldu? Allah’ıma hamdolsun ki, bizler olduk, İYİ Parti oldu dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.