Adana’da sonbahar kısa bir mola verecek! Meteoroloji uzmanlarına göre şehir, 25-29 Ekim tarihleri arasında “antisiklon pastırma yazı” etkisine girecek. Bu dönemde hava sıcaklıkları yeniden yükselirken, Adanalılar yazdan kalma günler yaşayacak.
Pastırma yazı nedir?
Pastırma yazı, ekim sonu ile kasım başı arasında yaşanan kısa süreli sıcak hava dalgasıdır. Bilimsel olarak “antisiklon” denilen yüksek basınç sistemiyle oluşur. Bu sistem, bulutluluğu azaltır, rüzgarları zayıflatır ve güneşli havayı beraberinde getirir. Gündüzleri hava ısınırken, geceleri hafif serinlik hissedilir.
Adana’da sıcaklık yeniden yükselecek
Meteorolojik tahminlere göre 25 Ekim’den itibaren Adana genelinde hava sıcaklıkları 30 dereceye yaklaşacak. Özellikle gündüz saatlerinde yazı andıran sıcaklıklar hissedilecek. Geceleri ise hava daha serin olacak ancak kent genelinde yağış beklenmiyor.
Ne kadar sürecek?
Uzmanlar, antisiklon etkisinin 29 Ekim’e kadar devam edeceğini belirtiyor. Bu süreçte Adana’da gökyüzü genellikle açık olacak ve güneşli günler yaşanacak. 30 Ekim’den itibaren ise sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.




