Adana'da sürücülerin en büyük şikayet konularından biri olan trafik yoğunluğunu azaltacak kritik hamle için süreç başladı. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi hattını rahatlatması beklenen alternatif yol projesi için güzergah tespiti ve zemin etütleri tamamlandı. Teknik çalışmaların ardından alternatif yol projenin ihalesi yapıldı.
ADANA'DA TRAFİK SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
Hazırlık sürecinde sona gelinen projede, resmi izin prosedürleri hızlandırıldı. Yapılan planlamaya göre; şantiye kurulumu ve yer tesliminin ardından 2026 yılının ilk aylarında iş makineleri sahaya inecek ve inşaat resmen başlayacak. Zemin etütlerinin olumlu sonuçlanması, sürecin planlanan takvime uygun ilerlemesini sağladı.

İLK ETAP YIL SONUNDA KULLANIMA AÇILACAK
Proje, trafiği bir an önce rahatlatmak amacıyla etaplar halinde yürütülecek. Vatandaşların yolun tamamının bitmesini beklemesine gerek kalmayacak. Çalışmaların ilk etabının 2026 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Bu bölüm biter bitmez araç trafiğine açılarak bölgedeki yükün hafifletilmesi sağlanacak.
AĞIR TONAJLI ARAÇLAR ŞEHİR MERKEZİNDEN ÇIKIYOR
Yeni yolun devreye girmesiyle birlikte şehir içi trafiğinde hissedilir bir rahatlama yaşanacak. Mevcut durumda şehir trafiğine karışmak zorunda kalan kamyon ve TIR gibi ağır tonajlı araçlar, yeni alternatif güzergahı kullanacak. Pozantı ve Ceyhan hattından gelen ağır vasıtalar, şehir içine girmeden doğrudan Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşabilecek.





