Adana’nın hafızası sonsuzluğa uğurlandı

Yeni Adana Gazetesi’nde son sayfa da kapandı, 87 yaşında vefat eden Çetin Remzi Yüregir Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Adana’nın hafızası sonsuzluğa uğurlandı
Yayınlama: 13.07.2024
A+
A-

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden, Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir son yolculuğuna uğurlandı.

Asri Mezarlığı’nda yapılan defin törenine, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Başkan Yardımcılarından Hüseyin Arat, ÇGC Kurucu üyelerinden Oğuz Baytok, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, CHP eski Dönem Milletvekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediyesi eski Başkanı Akif Kemal Akay, CHP İl Başkanı Dr.Anıl Tanburoğlu, CHP eski İl Başkanlarından Fevzi Ciritçi, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Av.Sabri Sarı, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Karatay, Önceki dönem CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, CHP Eski İl Başkanlarından Selman Serttepe, Adana Sanayi Odası Önceki Dönem Başkanı Sadi Sürenkök, Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt, CHP Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis üyeleri, gazeteciler, ailenin yakınları ile Yeni Adana Gazetesi’nde mesleğe başlayan gazeteciler ile son dönemde gazetede 22 yıl boyunca çalışan M.Ömer Üney ile Vahit Şahin, Fehmi İnceoğlu ve Ferhat Ösme katıldı.

Cenaze namazı kılınmadan önce söz alan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; Çetin Remzi Yüregir’in vefatından derdin üzüntü duyduğunu belirterek, “Çetin ağabeyimiz Cemiyetimizin kurucu üyelerindendi. Kurtuluş Savaşı’nda dağlarda tren vagonlarında yayınlanan ve milli mücadeleye katkı sağlayan, 105 yıllık Yeni Adana Gazetesi’nin imtiyaz sahibiydi. Varlığında biz yol gösteren, bir çok meslektaşımızın gazeteciliğe ilk adımını attığı ve okul olan Yeni Adana Gazetesi’nde adeta öğretmen titizliğiyle onların yetişmesini sağlayan, duruşundan asla ödün vermeyen duayen bir gazeteciydi. O’nu unutmayacağız. Mekanı cennet ruhu şad olsun…” dedi.

Defin töreninin ardından merhumun kızları Oya ve Zahide ve yeğeni Zeynep Yüregir taziyeleri kabul etti.

ÇETİN REMZİ YÜREGİR KİMDİR?

1937 yılında Adana’da doğan Çetin Remzi Yüregir, Yeni Adana Gazetesi’nin kurucusu Ahmet Remzi Yüregir’in oğludur. 1958 yılından beri Yeni Adana Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yapmıştır. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynamıştır.

Çetin Remzi Yüregir, Adana’nın sesi ve hafızası olan Yeni Adana Gazetesi’ni 60 yılı aşkın süredir yaşatmasıyla, İlkeli duruşu ve cesur kalemiyle her zaman haksızlıklara karşı mücadele etmesiyle, Adana’ya ve Türk basınına yaptığı katkılarla, sevgi dolu kişiliği ve örnek hayatıyla her zaman anılarda kalacak.

Yüregir Ailesi, mevcut şartlarda 105 yıllık Yeni Adana Gazetesi’nin yayınını sürdürmenin artık imkansız hale geldiği kararını aldıktan sonra; Millî Mücadelenin tanığı Yeni Adana

Gazetesi’nin 31 Temmuz 2023’de son baskısını yayınlayan Çetin Remzi Yüregir, köşesine çekildi

Kaynak: Çukurova Gazeteciler Cemiyeti / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.