Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 22–27 Ekim 2025 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, Adana’da sonbahar havası kendini hissettirmeye başladı. Kentte perşembeden itibaren artacak bulutlanma, cuma ve cumartesi günü yerini sağanak yağışlara bırakacak.
Adana ve çevresi 22 Ekim Çarşamba (bugün) itibarıyla parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkisi altında. Öğleden sonra mevzii sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kademeli olarak düşeceği, nem oranlarının ise hafta boyunca yüksek seyredeceği bildirildi.

Perşembe Günü Bulutlanma Artıyor
23 Ekim Perşembe günü kent genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. En yüksek sıcaklık 29 derece, nem oranı ise %86 seviyelerinde seyredecek.
Cuma ve Cumartesi Sağanak Yağış Etkili Olacak
24 Ekim Cuma sabah saatlerinden itibaren yağış etkisini göstermeye başlayacak. Sıcaklık 30 dereceden 28 dereceye düşerken, nem oranı %91’e kadar çıkacak.
25 Ekim Cumartesi günü de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Pazar Günü Hava Açıyor
26 Ekim Pazar günü itibarıyla yağışların kenti terk etmesi bekleniyor. Güneş yeniden yüzünü gösterecek ancak sıcaklık 28 derece civarında kalacak.
27 Ekim Pazartesi günü ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.
Sıcaklık Düşüyor, Nem Artıyor
Hafta boyunca sıcaklıklarda birkaç derecelik düşüş yaşanırken, nem oranı %90’ın üzerine çıkacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hissedilen nemli hava daha belirgin olacak.




