Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İF Stüdyo Binası’nda düzenlenen programda, “Radyo Üniversite 100.5”in yayın faaliyetleri ve teknik altyapısı ile “Çukurova İletişim Ajansı”nın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Adana ve çevresine 100.5 FM’den ulaşacak

Radyo Üniversite, Adana ve çevresinde 100.5 FM frekansından, ayrıca dijital yayın platformlarından dinleyicilere ulaşacak. Radyoda bilim, kültür-sanat, sağlık, spor ve eğitim gibi konularda programlar hazırlanacak.

İletişim Fakültesi öğrencileri, uzman yayın personelinin gözetiminde program yapımı, ses kurgusu, reji ve yayın yönetimi alanlarında uygulamalı eğitim alarak deneyim kazanabilecek.

Adana’da Radyo Üniversite 100.5 Ve Iletişim Ajansı Tanıtıld (1)

“Radyo, toplum hafızası için önemli”

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, radyo yayıncılığının öğrenciler için önemli bir deneyim alanı olduğunu söyledi.

Üniversitelerde bu tür uygulama alanlarının bulunmasının geleceğin iletişimcilerinin yetişmesine katkı sağlayacağını belirten Gündoğan, şöyle konuştu:

“Radyo, toplum hafızası için önemli. Radyo bu fakültede okuyan öğrencilerimiz için belki de mikrofonla ilk kez tanışacakları, seslerini ve duygularını özgürce ifade edecekleri bir alan olacak.”

Adana’da Radyo Üniversite 100.5 Ve Iletişim Ajansı Tanıtıld (2)

Öğrencilere uygulamalı eğitim ve staj imkânı

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, uygulamalı eğitimin öğrencilerin mesleki gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Radyo aracılığıyla üniversite ile şehir arasındaki iş birliğinin güçlendirildiğini belirten Akıllı, İletişim Fakültesi öğrencilerine staj imkânı da sunulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ise radyo ve ajansın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Meslek ortaokullarının sayısı artırılacak
Meslek ortaokullarının sayısı artırılacak
İçeriği Görüntüle

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Aslı Sezgin Büyükalaca da radyo ve ajans faaliyetleriyle genç iletişimcilerin sektörel deneyim kazanmasını hedeflediklerini söyledi. Büyükalaca, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri hem radyoda hem de iletişim ajansında uygulamaya geçireceklerini belirtti.

Kaynak: AA