Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Adana’da kurban hazırlıkları hız kazandı. Vatandaşlar kurban kesimi için hazırlıklarını sürdürürken, tarihi Büyük Saat ve çevresindeki bıçak ustalarında da yoğun mesai başladı.

Bayram öncesi el yapımı dövme çelik bıçaklar tezgahlardaki yerini alırken, bıçak bileme ustaları da vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.

Kentte uzun yıllardır bıçak ustalığı yapan Murat Gerçir, özellikle bayrama son 3 gün kala yoğunluğun zirveye çıktığını belirterek vatandaşların işlemlerini son güne bırakmaması gerektiğini söyledi.

Gerçir, “Genellikle son 3 gün çok yoğun oluyor. Vatandaşların biraz daha erken davranmaları iyi olur kendileri için. Bu bayram yoğunluğunu da atlatacağız, başka çaresi yok. İnşallah kazasız belasız bir Kurban Bayramı geçer” dedi.

Adana’da Kurban Mesaisi Başladı Bıçak Ustalarından Kritik Uyarı

“Tek İsteğim Kendilerini Kesmesinler”

Her bayram yaşanan “acemi kasap” görüntülerine de değinen Gerçir, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, “Bizim kasaplarımız çok, kendisini kesen de çok. Bizler her şeyin fazla aşırısını biliyoruz, bazen ondan böyle oluyor. Tek isteğim herkes bıçağını güzel kullansın, kendilerini kesmesin” diye konuştu.

Adana’da Kurban Mesaisi Başladı Bıçak Ustalarından Kritik Uyarı (2)

“Sokak Arası Bileyicilere Dikkat”

Bıçak ustalarından Levent Bayırlı ise vatandaşların işin ehli olmayan kişilere bıçaklarını teslim etmemesi gerektiğini söyledi.

Emekliler isyan etti! "23 bin 500 lira değil, 40 bin lira istiyoruz"
Emekliler isyan etti! "23 bin 500 lira değil, 40 bin lira istiyoruz"
İçeriği Görüntüle

Bayırlı, Kurban Bayramı yaklaşırken merdiven altı bileyicilerin ortaya çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kurban Bayramı’nın yaklaşması sebebiyle yoğunluk tabii ki artıyor. Bıçakların şimdiden getirilmesi iyi oluyor. Son güne kaldığı zaman çok kalabalık oluyor. Vatandaşlar bıçaklarını doğru düzgün yerlere götürsünler. Yazık, işi bilmeyen ayakaltı bileyicilere götürüyorlar.”

Bazı kişilerin yalnızca bıçağı parlatıp geri verdiğini söyleyen Bayırlı, “Bayrama 1 hafta kala yol üzerine tezgah kuruyorlar. Vatandaş da bıçağı onlara veriyor. Ertesi gün getiriyorlar ama hiçbir işlem yapılmamış oluyor, sadece üstünü parlatıp veriyorlar. Bunlardan kaçınılması lazım” dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bayırlı, “Bıçaklarını işin ehli, orijinal bıçak bileyicilerine götürsünler. Sokak arası bileyici ve tamircilere vermesinler, hayvanı mundar etmesinler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA