Adana'da yaz mevsiminin etkisini erken ve yoğun hissettirmesi, kent içi ulaşımda ciddi bir krizi beraberinde getirdi. Şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında klimaların çalıştırılmaması, yolculuk yapmayı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Tıklım tıklım dolu olan otobüslerdeki havasızlık, halk sağlığını doğrudan tehdit eden bir boyuta ulaştı.
YASAL ZORUNLULUK KAĞIT ÜSTÜNDE KALDI
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara göre kentteki tüm toplu taşıma araçlarında bulunan klimaların 20 Mayıs'tan itibaren kesintisiz olarak çalıştırılması gerekiyor. Ancak bu karara şoförlerin uymadığı gözlemleniyor.
Yolcular, camları açarak serinlemeye çalışsa da Adana’nın yüksek nem oranı nedeniyle araç içindeki hava akışı yeterli olmuyor. Vatandaşlar, ulaşıma sürekli olarak zam yapılmasına karşılık alınan hizmet kalitesinin düşmesine sert tepki gösteriyor. En temel insani hak olan serin bir ortamda seyahat etme özgürlüğünün ellerinden alındığı belirtiliyor.
SÜRÜCÜLERİN BAHANELERİNE TEPKİ YAĞIYOR
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar da hem sosyal medya üzerinden hem de belediyenin şikayet hatları aracılığıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Adanalılar araç şoförlerinin sıklıkla klimanın arızalı olduğu şeklinde gerekçeler öne sürdüğünü ifade ediyor. Vatandaşlar kurallara uymayan hat sahiplerine yönelik caydırıcı cezai işlemlerin uygulanmasını talep ediyor. Yaşanan bu sorunun ardından gözler yerel yönetime çevrildi.




