Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında artan kirliliğe karşı Seyhan Baraj Gölü’nde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü uyardı: Orman yangınları için kritik 3 gün
Adana Orman Bölge Müdürlüğü uyardı: Orman yangınları için kritik 3 gün
İçeriği Görüntüle

Göl yüzeyinde biriken yosun ve katı atıklar, yosun toplama gemisi yardımıyla toplanarak bölgeden uzaklaştırılıyor. Dronla da görüntülenen çalışmalar belirli aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Adana’da Baraj Gölünden Her Gün 2 3 Ton Atık Çıkarılıyor (1)

Su akışını engelleyen yosunlar temizleniyor

Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Tamer Leba, Seyhan Baraj Gölü’nün birçok canlı türüne ev sahipliği yaptığını belirterek temizlik çalışmalarında hassas davranıldığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle göldeki yosun yoğunluğunun arttığını ifade eden Leba, özellikle kopan, su akışını engelleyen ve su kalitesini olumsuz etkileyen yosun kümelerinin toplandığını kaydetti.

Adana’da Baraj Gölünden Her Gün 2 3 Ton Atık Çıkarılıyor (2)

“Günlük 2-3 ton arasında atık çıkarıyoruz”

Ekiplerin yalnızca yosunları değil, göl yüzeyindeki pet şişe ve evsel atıkları da topladığını belirten Leba, “Genelde kopan, su akışını engelleyen ve su kalitesini sekteye uğratan yosun kümelerini topluyoruz. Pet şişeler, evsel atıklar gibi katı atıkları da topluyoruz. Buradan katı atıklarla beraber günlük 2-3 ton arasında atık çıkarıyoruz” dedi.

Seyhan Baraj Gölü’nün korunmasının ortak sorumluluk olduğunu vurgulayan Leba, vatandaşlara gölün temiz tutulmasına katkı sağlama çağrısında bulundu.

Adana’da Baraj Gölünden Her Gün 2 3 Ton Atık Çıkarılıyor (3)

Kaynak: AA