Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen dolu yağışının tarım arazilerinde oluşturduğu zararın belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, afetten etkilenen mahallelerde parsel bazında hasar tespit çalışmaları yürütüyor.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da Kozan'a giderek zarar gören tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Bayazıt, üreticilerle bir araya gelerek yaşanan sorunları ve talepleri yerinde dinledi.
Kozan'da 5 mahallede hasar tespit çalışması
Kozan'da etkili olan dolu yağışının ardından Aslanlı, Boztahta, Eskimantaş, Ferhatlı ve Karahamzalı mahallelerinde tarımsal hasarın belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, doludan etkilenen tarım arazilerinde parsel bazında incelemelerini sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında üreticilerin arazilerinde meydana gelen zararların tespit edilmesi amaçlanıyor.

İl Müdürü Bayazıt zarar gören tarım alanlarını inceledi
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Karataş, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Polat Kaya ve Kozan Ziraat Odası Başkanı Emir Kayhan ile birlikte afetten etkilenen bölgeleri ziyaret etti.
Heyet, tarım alanlarında incelemelerde bulunarak yürütülen hasar tespit çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Ziyaretlerde üreticilerin yaşadığı sorunlar ve dolu yağışının tarımsal faaliyetler üzerindeki etkileri ele alındı.
Boztahta'da üreticilere TARSİM bilgilendirmesi
İl Müdürü Atilla Bayazıt, Kozan programı kapsamında Boztahta Mahallesi'nde üreticilerle bir araya geldi.
Ziyarette bölgedeki tarımsal ve hayvansal faaliyetler değerlendirilirken, doğal afetlerin üretim üzerindeki etkileri görüşüldü.
Üreticilere, dolu yağışı gibi doğal afetlerin oluşturabileceği ekonomik kayıplara karşı Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) uygulamalarının önemi hakkında bilgi verildi.
Çiftçilerin talep, öneri ve ihtiyaçları dinlenerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

2027 ÇKS başvuruları için Ziraat Odası ile görüşme
Atilla Bayazıt, Kozan ziyaretleri kapsamında Ziraat Odası Başkanı Emir Kayhan ile de bir araya geldi.
Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Karataş'ın eşlik ettiği görüşmede, 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosya kabul ve veri girişi işlemlerinin ziraat odaları tarafından yürütülmesine ilişkin süreçler ele alındı.
Yeni dönemde üreticilerin başvuru işlemlerinin hızlı ve kesintisiz tamamlanabilmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyon, teknik altyapı ve ortak çalışmalar değerlendirildi.
Hasar tespit çalışmaları devam ediyor
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kozan'da dolu yağışından etkilenen tarım arazilerindeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Teknik ekiplerin parsel bazında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından tarımsal zararın boyutunun belirlenmesi bekleniyor.
Müdürlük, dolu yağışından etkilenen üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.





