Adana’nın Kozan ilçesinde balık avlamak için şişme botla Göksu Çayı’na açılan 2 kişi, çay kenarında mahsur kaldı. Vatandaşların yardımına itfaiye ve arama kurtarma ekipleri yetişti.

Olay, Kozan ilçesine bağlı Salmanlı Mahallesi’nde, Göksu Çayı üzerindeki Salmanlı Tünelleri’nin ilerleyen kısmında meydana geldi.

Balık avına çıktılar, mahsur kaldılar

Edinilen bilgiye göre, şişme botla balık avlamak amacıyla Göksu Çayı’na gelen 2 kişi, bir süre sonra çay kenarında mahsur kaldı.

Adana’da Kuytul çiftinin gözaltına alınması sırasında gerginlik
Adana’da Kuytul çiftinin gözaltına alınması sırasında gerginlik
İçeriği Görüntüle

Vatandaşların kendi imkanlarıyla bulundukları noktadan çıkamaması üzerine durum ekiplere bildirildi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Halatlarla kurtarıldılar

Bölgeye ulaşan ekipler, mahsur kalan 2 kişiyi güvenli şekilde bulundukları noktadan çıkarmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin gerçekleştirdiği kurtarma çalışmasında vatandaşlar, halatlar yardımıyla yukarı çıkarıldı.

Kurtarılan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA