Adana’da etkili olan kuvvetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde dolu ve kar yağışı aynı gün içinde görüldü.
Kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, özellikle ulaşımı zorlaştırdı. Ancak asıl sürpriz Pozantı ilçesi Gülek Boğazı mevkiinde yaşandı. Aniden bastıran ve erik büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı, otoyolda seyir halinde olan sürücülere zor anlar yaşattı.

Dolu yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte birçok sürücü araçlarını korumak için köprü altlarına sığındı. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken vatandaşlar, yağışın dinmesini beklemek zorunda kaldı. Sürücülerden biri, dolunun bir anda bastırdığını ve tanelerin büyüklüğü nedeniyle aracını korumak için durmak zorunda kaldığını ifade etti.

Kısa sürede etkisini artıran dolu, yolları beyaza bürürken, ortaya kış manzaralarını aratmayan görüntüler çıktı. Yağışın hafiflemesiyle birlikte sürücüler yollarına devam etti.
Öte yandan, Adana’nın yüksek kesimlerinde hava koşulları daha da sertleşti. Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde sabah saatlerinde yağmur olarak başlayan yağış, ilerleyen saatlerde kara dönüştü. Her iki ilçede de kar yağışının etkisini sürdürdüğü öğrenildi.
Aynı gün içinde üç farklı mevsimin yaşandığı Adana’da, meteoroloji yetkilileri vatandaşları ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.





