Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi Şerife Güray (69), oğluyla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Kanser tedavisi gördüğü belirtilen Güray, 26 Ağustos’ta 21 bin TL tutarındaki emekli maaşını çekmesi ve kirasını ödemesi için banka kartını oğlu İbrahim K.’ye (42) verdiğini söyledi.
Güray’ın iddiasına göre, “Anne ben aylığını çeker getiririm” diyerek banka kartı ile cep telefonunu alan İbrahim K., parayı çektikten sonra eve dönmedi.
Oğluna ulaşamayınca polise ihbarda bulundu
Oğlundan haber alamayan Güray, daha sonra bankaya giderek hesabını kontrol etti. Emekli maaşının çekildiğini öğrenen kadın, Bağlar Polis Merkezi’ni arayarak oğlu hakkında ihbarda bulundu.
Güray, daha sonra banka kartını iptal ettirirken, oğlunun yanında götürdüğünü söylediği cep telefonuna ait hattı da kapattırdı.
“Kiramı ve faturalarımı ödeyemedim”
Yaşadığı mağduriyeti anlatan Güray, oğlunun kendisine maaşını çekip kirasını ödeyeceğini söylediğini belirterek, “Giderken telefonumu da götürdü. Gittiğinden beridir gelmedi” dedi.
Maaşının çekilmesi nedeniyle maddi olarak zor durumda kaldığını ifade eden Güray, “Ben yalnız kaldım. Kiramı ve faturalarımı ödeyemedim. Telefon faturamı kapattım ve oraya 2 bin 200 TL borçlandım. Nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Hiçbir borcumu ödeyemedim” diye konuştu.
“Kış geliyor, odun ve kömür alamıyorum”
Kış ayları öncesinde yakacak ihtiyacını da karşılayamadığını dile getiren Güray, emekli maaşıyla odun ve kömür almaya çalıştığını ancak bu ay parasız kaldığını söyledi.
Güray, “Kış geliyor, ne odun ne kömür alabiliyorum. Aylığımla iyi kötü 3-5 kuruş oduna kömüre veriyordum. Artık onlar da yok” ifadelerini kullandı.
“Yüzü varsa bir daha gelmesin”
Oğluna tepki gösteren Şerife Güray, geçmişte yaşadığı sorunlara rağmen uzun yıllar oğluna destek olduğunu belirterek, “Ben ona 22 sene cezaevinde baktım. Bana bunu yaptı, kendisi de utansın. Yüzü varsa bir daha gelmesin. Ben onu istemiyorum, evlatlıktan reddettim” dedi.
Olayla ilgili Güray’ın ihbarının ardından sürecin devam ettiği öğrenildi.




