Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde ‘Köklerimizin izinde Kültürel Miras Yolculuğu’ programı düzenlendi

Adana Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile Hümeyra Ökten Kız Anadolu Lisesi ve Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik “Köklerimizin İzinde Kültürel Miras Yolculuğu” programı düzenlendi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde ‘Köklerimizin izinde Kültürel Miras Yolculuğu’ programı düzenlendi
Yayınlama: 10.12.2024
A+
A-

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile düzenlenen program, Hümeyra Ökten Kız Anadolu Lisesi ve Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik “Köklerimizin İzinde Kültürel Miras Yolculuğu” başlığı altında öğrencilerin bulundukları kültürel miras zenginliğini tanımalarını sağladı. Adana Olgunlaşma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğba Korkmaz ve UNESCO Türkiye Birliği Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz katıldı.

Tevke: “Ben inanıyorum ki bu programdan sonra çocuklarımızın tarihe bakış açısı değişmiş olacak”

Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “Adana’mızda yaşayan öğrencilerimizi tarihi yerleri gezdirerek nerede ne var hepsini öğretiyoruz. Bakanlığımızın koordinatöründe UNESCO ile iş birliği içerisinde yaptığı program da iki okuldaki öğrencilerimize Köklerimizin izinde geçmişimizi tanıyacaklar. Geçmişimizi tanıyarak o ince zarafeti, her bir şekildeki mananın ne olduğunu çocuklarımız öğrenecekler. Ben inanıyorum ki bu programdan sonra çocuklarımızın tarihe bakış açısı değişmiş olacak” diye ifade etti.

Mete: “Müziğimiz, musikimiz, hayatımız, yaşantımız, yaşam tarzımız hepsi birer kültür”

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Kültür Mirasının kuşaklara aktarılarak dünayayla buluşturulmasının çok kıymetli olduğunu şu cümleleri ile ifade etti:

“Müziğimiz, musikimiz, hayatımız, yaşantımız, yaşam tarzımız hepsi birer bütün halinde kültür. Türk kültürünün yaşatılması, kuşaklara aktarılması ve modernize edilmesi, dünya ile buluşturulması çok kıymetli. Olgunlaşma Enstitüleri bu anlamda bu görevi icra ediyorlar. Bizler hep birlikte bu kadim medeniyetin temsilcileri olarak bunun farkında olmak ve yaşatmak olan sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Siz değerli öğrencilerimizde okullarınızda almış olduğunuz nitelikli eğitimin yanında bu unsurları da dikkate alarak bununla birlikte geleceğe hazırlanmakla ilgili bir gayretimiz var. Bugün burada yapacağımız etkinlik hem kültürümüzü tanıtmak hem de sizlerin aracılığı ile kuşaklara aktaracağız.”

Korkmaz: “Atölyelerde çok güzel çalışmalar yapacaksınız”

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğba Korkmaz, “Sevgili öğrencilerimiz bugün burada olmaktan Oldukça heyecanlıyız. öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle bir aradayız. Sayın genel müdürüm aslında projeyi, etkinliği çok güzel özetledi. Biz her programımızda genel müdürümle yönetim kurulu üyemizle bu manada UNESCO’nun değerli aslında kültürümüzün değerlerini öne çıkartmak sizlerle bir araya getirmek, tanımak, tanıtmak, böyle günlerde, bilişselleşmenin çok daha yaygın olduğu, kültürümüzle bağlarımızın nispeten geçmişle kıyaslandığında hafif esnediğini gördüğümüz dönemde böyle bir etkinliği bir araya gelmek bize çok memnun etti, mutlu etti. Bunun şeyi bir gün olacak, biraz bilgileneceksiniz. UNESCO ile ilgili bilgiler elde edeceksiniz sizin içinde bizim içinde çok keyifli olacağını düşünüyorum. İkinci bölümü daha da keyifli olacak çünkü atölyeler olacak. Atölyelerde çok güzel çalışmalar yapacaksınız. Belki olgunlaşma enstitülerini de ziyaret etmiş miydiniz daha önce öğrencilerimiz bilmiyorum ama burada Neler yapıldığını da görmüş olacaksınız, tanımış olacaksınız. Değerlerimizle bunları birleştirmiş olacaksınız. Hepinize bugünü keyifli bir şekilde geçirmenizi diliyorum. Öğrendiğimiz bilgileri geleceği aktarmanızı burada sınırlı bir ekibiz ama bunu da paylaşarak yaymanızı ve bu değerleri yaşatmanızı temenni ediyoruz. Hepinize keyifli günler. Katılımınız için teşekkür ediyoruz. Biz de heyecanla sizlerin yaptığı faaliyetleri takip edeceğiz. Etkinlikleri takip edeceğiz” diye ifade etti.

Prof. Dr. Öcal Oğuz: “Bu proje bizimde çok motive olduğumuz bir proje oldu”

UNESCO Türkiye Birliği Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, “Bu proje bizimde çok motive olduğumuz bir proje oldu. Gerçekten gençlerimizi gelecek kuşaklarımızı kültürümüzle buluşturmak, o yolda ilerlemelerine destek olmak. Bizim için geleceğimiz için, milletimiz için hayatidir” diye ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.