Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı
TOROS(Özel Haber) Serdar Akın - Seyhan Nehri’nin önemli kollarından birisi olan Körkün (Ecemiş) Çayı, Niğde’nin Çamardı İlçesi’nde Demirkazık zirvesinin eteklerinden doğarak Kamışlı köyünden itibaren derin...
TOROS(Özel Haber) Serdar Akın – Seyhan Nehri’nin önemli kollarından birisi olan Körkün (Ecemiş) Çayı, Niğde’nin Çamardı İlçesi’nde Demirkazık zirvesinin eteklerinden doğarak Kamışlı köyünden itibaren derin vadiler ve kanyonlar oluşturmakta Hacılı Köyü’nü de geçerek Kaşobası Köyü civarında Seyhan Barajına kavuşmaktadır.
Körkün Kanyonu’nun bazı kısımlarına ulaşım ancak profesyonel ekipmanlarla ve dağcılık-kanyoning eğitimi alan kişilerce yapılabilmektedir. Körkün Kanyonunun yazımızda anlatılan kısmı ise ortalama bir turistin ekipmansız olarak şahane manzaralar görebileceği ve eşsiz deneyimler yaşayabileceği bir doğa harikasıdır. Kanyona ilerlerken göletlerde yüzebilir, şelalelerde fotoğraf çekilebilir, Avatar filmini hatırlatan sahneler sunan Körkün Kanyonu manzarasında kamp ve piknik yapabilirsiniz.
Kamp yapmak için Körkün Kanyonu’na gidebilirsiniz
Körkün Kanyonu, şehir merkezine yakın olması, eşsiz doğa manzarası, bol su kaynaklarının bulunması ile kamp severler için güzel bir alternatiftir. Körkün Kanyonu kamp alanı için Körkün Çayı boyunca birçok seçenek mevcuttur. Dalga Su Tesislerini geçtikten sonra köprü civarına araç bırakarak patika boyunca 2,5 km yürünerek Körkün Kanyonu’nu gören, kalabalık bir grubun kamp yapması için yeterli büyüklükteki düz bir alana ulaşılmaktadır.
Münferit olarak kamp yapmak isteyenler için de kanyon boyunca birçok kamp noktası mevcuttur.
Ayrıca Körkün Nehri’nin daha aşağı kısmında Hacılı Köyü civarında da kamp ve piknik yapmak için kamuya açık alanların yanı sıra özel tesisler de bulunmaktadır.
Körkün Kanyonu Nerede? Kanyon’a Yol Tarifi Bilgileri
Körkün Kanyonu’nun Adana’ya uzaklığı 68 km, Karaisalı İlçesi’ne uzaklığı ise 19 km’dir. Adana’dan Körkün Kanyonu’na gitmek için Karaisalı İlçe merkezine varmadan Kutlu Aktaş Bulvarı’na doğru sağa dönülmeli, 2 km gidildikten sonra hafif sola dönerek Kızıldağ Yaylası yolu boyunca 9 km ilerledikten sonra sağda tabelaların da gösterdiği Çukur Köyü yoluna dönülmelidir. Çukur Köyü’nü geçtikten sonra herhangi bir yöne sapmadan yola devam edilmeli, sağda bulunan su fabrikasını geçilerek Körkün Nehri köprüsü civarına araç park edilmelidir. Araçları park ettikten sonra ise Körkün Kanyonu boyunca patika yolda yukarı doğru 3-4 km yürünerek kanyonun amatörler için gidilebilecek kısmının sonuna gelinmektedir. 3-4 kmlik yol gözünüzü korkutmasın burada hedef kadar gidilen yol da çok keyiflidir.